Haberler

Fırat: Başkanlık Sisteminin Referanduma Sunulması Süreci Başlayacaktır

Güncelleme:

Seçim sonuçlarını değerlendiren HDP'li Fırat, "Türkiye sonu belli olmayan tünele girdi, anayasa değişikliğiyle başkanlık sisteminin referanduma sunulması süreci başlayacak" dedi.

1 Kasım seçim sonuçları ile ilgili açıklama yapan HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, başkanlık sisteminin gelebileceğini söyledi. RS FM'de Yavuz Oğhan'ın 'Seçim Özel' programına katılan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP'nin ciddi bir oy kaybına uğradığına dikkat çekti.

FIRAT'TAN 'OY KAYBI' AÇIKLAMASI

Fırat, partisinin oy kaybına ilişkin ise "Doğu ve Güneydoğu'da devletin baskısı oldukça yüksekti. Katılım miktarına bakmak lazım. Tabii o daha çok fazla gözükmüyor. Bir yerde de vatandaş HDP'ye oy verdiği için cezalandırıldığı kanısıyla HDP'den uzaklaşmış, AKP'ye oy vermiş olabilir." diye konuştu.

"METROPOLLERDE HDP OYUNU KORUMUŞ"

Fırat, çatışmalı ortamın şehirlerde olmasının HDP'ye oy kaybettirmiş olabileceğine de işaret etti. Fırat, "Metropollerde HDP oyunu korumuş. Çok büyük bir kayıp yok" dedi.

"HAYIRLI MI OLDU DERSENİZ..."

AK Parti'nin oy oranı için "Başarılı diyebiliriz. Türkiye için hayırlı mı oldu derseniz, bana göre hayır. Çünkü bence (Türkiye) sonu belli olmayan bir tünele girmiştir" yorumunu yapan Fırat, bundan sonra ne olacağına ilişkin soruya da yanıt veren Fırat, "AKP'nin tek başına iktidarı ve Anayasa değişikliğiyle Türk usulü başkanlık sisteminin referanduma sunulması süreci başlayacaktır" iddiasında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dengir Mir Mehmet Fırat Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (204)

BASKAN YAPTIRACAZ:

Siz Göreceksiniz Erdogani Başkan Yaptiracagiz Selattinde öyle Söylüyordu Başkan yaptirmiyacaz diye ama Seçimde Türk Halki Osmanlı Tokadini indirdi HDP Terörü Savundukca Sırtını Terör örgütüne Dayadikca Turkiyeden oy Yok AK Partiyle yola devam Hedef 2023 Erdogani Baskan Yaptiracaz Avrupa Ülkelerine inat

132
40
yanıtYanıtla
Qwertz:

Pkk ile masaya oturan akepe zaten !!!!!! Avrupa ülkeleri seni de cok takiyordu zaten ! Baskanlik sistemu bu ülkenin sonunu getirir !! Siz dangalakliga devam edin !!

yanıt29
yanıt69
git sor kesin asgari ücretli:

lan baskan degil halife diyecektin

yanıt0
yanıt0
git sor kesin asgari ücretli:

lan baskan degil halife yapacagiz diyecektin

yanıt0
yanıt0
suriya:

Oylar gelir oylar gider, ama biz kolay kolay davamızdan vazgecmeğız, ölümüne hdp

42
110
yanıtYanıtla
zaza:

bizi bilen bilir hdp nin aslanlariyiz.

yanıt2
yanıt0
KENAN:

Yaşamak size haram zaten tez zamanda geberin

yanıt0
yanıt1
kemal:

Hdp pkk gerisi yalan

43
100
yanıtYanıtla
Amedli:

Ala sana bir teneke daha

yanıt1
yanıt0
VatandasMobil-ANDROID:

Akp mukemmelsin

79
40
yanıtYanıtla
Tüm 204 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title