Haberler

Fethiye Tazelenme Üniversitesinin uzaktan eğitim programına AB'den destek

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde 60 ve üstü yaş grubuna hizmet veren Fethiye Tazelenme Üniversitesi uzaktan eğitim programının, Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün Programı'ndan alınan destekle daha fazla kişiye ulaşması hedefleniyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde 60 ve üstü yaş grubuna hizmet veren Fethiye Tazelenme Üniversitesi uzaktan eğitim programının, Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün Programı'ndan alınan destekle daha fazla kişiye ulaşması hedefleniyor.

Fethiye Yerleşkesi'nde 2019'da oluşturulan Tazelenme Üniversitesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yüz yüze eğitime ara verilerek geçen yıl ekimde uzaktan eğitime başlandı. Üniversitenin 60 yaş üstü öğrencileri, her gün bilgisayarın karşısına geçerek eğitim alıyor.

Eğitimlere gösterilen ilgi üzerine Fethiye Tazelenme Üniversitesi kurucusu Cemil Yavuz tarafından "Pandemi Döneminde Yaşlıların Desteklenmesi" projesi hazırlandı.

Projeye AB Sivil Düşün Programı'ndan alınan destekle, evlerinden çıkamayan yaşlıların eğitimine ve sosyalleşmesine katkı sağlanacak.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projelerinin AB tarafından kabul edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Programda birçok ülkeden eğitimci ve farklı kentlerden öğrencilerin bulunduğunu belirten Yavuz, "Öğrencilerimiz haftada 5 gün ders saatlerini bekliyor. 'Pandemi döneminde hayatımızda bir fark oluşturdunuz, bizi motive edip iletişimimizi sağladınız. Bizi daha güçlü yaptınız' diyorlar. Bu anlamda bir fark yarattık." diye konuştu.

Yavuz, yapılan çalışmaları sosyal medyada daha görünür hale getirerek anlatacaklarını ifade etti.

Dışarıya çıkamayan, hasta, engelli ya da farklı nedenlerle evde bulunması gereken birçok kişi olduğunu anlatan Yavuz, "Onların hayatına pandemi döneminde öğrendiğimiz bu tecrübelerle bir renk, ışık katabiliriz. Aldığımız fonu projenin yaygınlaşması için kullanacağız. Daha çok öğrenciye ulaşacağız." dedi.

Proje yürütücüsü emekli öğretim görevlisi Gülşen Yegen de gönüllülük esasına dayalı projenin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Yegen, 60 yaş üstü öğrencilerin kendi yaşamlarına doğrudan entegre edebilecekleri eğitim programına geçtiklerini kaydetti.

"Tazelenme Üniversitesinin verdiği mutluluğu yaşıyoruz"

Öğrenci temsilcisi 72 yaşındaki emekli öğretmen Canan İzmirli ise derslerin kendilerine huzur verdiğini belirtti.

Öğrencilerin dersleri ciddiyetle takip ettiğini vurgulayan İzmirli, şöyle konuştu:

"Derse herhangi bir nedenle katılamayacak olurlarsa beni arayıp 'Lütfen bugün izinli sayılayım' diye iletiyorlar. Arkadaşlar yaptıkları işten, katıldıkları derslerden son derece mutlu. Derse, giyinip süslenip, makyajımızı yapıp giriyoruz. Hatta 'Parfüm sıktık kokusu geliyor mu?' diyoruz arkadaşlarımıza. Bu kadar ciddi şekilde hazırlanıp derslerimize katılıyoruz. Tazelenme Üniversitesinin verdiği mutluluğu yaşıyoruz."

Üniversitenin ilk öğrencilerinden 73 yaşındaki Ergün Dereli, "Biz emekliler, meydanlarda, hangi insülini kullanıyoruz, 'Tansiyon ilacı ne kullanıyorsun?' muhabbetleri ediyorduk. Birden bire dünyamız değişti. Dünyamıza renk geldi. Üniversiteyle tanıştığımız zaman bize yeni ufuklar açıldı. Enerji, yaşama sevinci ve yaşamımıza kalite geldi. Genç, değerli hocalarımızı tanıdıktan sonra onların enerjisine uyma gereği duyduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Avrupa Birliği Cemil Yavuz Fethiye Güncel Haberler

Özgür Özel'den Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Bu halkın iradesini yok saymaktır

Özgür Özel'den Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Bu halkın iradesini yok saymaktır

Bakan Şimşek: Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var

Bakan Şimşek: Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title