Haberler

Ferguson'da 2014'te Öldürülen Siyahi ile İlgili Yeni Video

ABD'nin Ferguson kentinde 2014 yılında polis tarafından vurularak öldürülen siyahi genç Michael Brown ile ilgili ortaya çıkan yeni bir video kaydı, bu konuyu bir kez daha Amerikan kamuoyunun gündemine getirdi.

ABD'nin Ferguson kentinde 2014 yılında polis tarafından vurularak öldürülen siyahi genç Michael Brown ile ilgili ortaya çıkan yeni bir video kaydı, bu konuyu bir kez daha Amerikan kamuoyunun gündemine getirdi.

Brown hakkında "Yabancı Meyve" adlı bir belgesel çeken yapımcı Jason Pollock, kamuoyuna ilk kez yansıyan video kaydına dayanarak, polisin öldürdüğü siyahi ile ilgili hikayenin bilinenden biraz farklı olduğunu iddia etti.

Pollock, söz konusu videonun, olaydan 10 saat önce aynı dükkana giden Brown'ın marihuana karşılığında bir paket sigara aldığını ancak bunu bırakarak veya unutarak çıktığını, vurulmadan kısa bir süre önce de bıraktığı paketi geri almak için döndüğünü ispatladığını savunuyor.

Yapımcıya göre amaç hırsızlık değil

Jason Pollock'a göre Brown'ın vurulmadan hemen önce dükkana gitmesinin sebebi hırsızlık yapmak değil, gece unuttuğu veya bıraktığı sigara paketini almaktı.

Polis ise Brown'ın sigara paketini çaldığını, Darren Wilson adlı beyaz polis tarafından da hırsızlık olayına karışması sonucu vurulduğunu iddia ediyor.

ABD'de geçen cumartesi günü gösterime giren belgeselin ardından Brown'ın vurulduğu dükkanın önünde toplanan bir grup siyahinin olayları yeniden protesto ettiği bildirildi.

Missouri eyaletinin Ferguson kentinde, 9 Ağustos 2014'te Michael Brown adlı siyahi gencin ellerini kaldırarak teslim olmasına rağmen polis memuru Darren Wilson tarafından silahla öldürülmesi, ABD'de polis şiddetini dünya gündemine taşımıştı.

Cenazesine binlerce kişinin katıldığı Brown ile ilgili dava, ciddi sokak olaylarının yaşanmasına sebep olmuş, ABD gündeminde siyahilere şiddet maddesi uzun süre listenin başında yer almıştı. Gösterilerin büyümesi üzerine Ferguson kentine sevk edilen ABD Ulusal Muhafızlarının göstericileri dağıtmak için kullandığı yöntemler tepki çekince muhafızlar geri çekilme kararı almıştı.

Polis memuru Wilson ise Kasım 2014'te yerel makamlarca açılan soruşturmada büyük jüri tarafından suçsuz bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Darren Wilson Michael Brown Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title