Haberler

Fazıl Say'a Ceza Sosyal Medyayı Salladı

Güncelleme:

Fazıl Say hakkında verilen 10 ay hapis cezasına sanatçılardan siyasilere her kesimden tepki yağıyor.

Sosyal Paylaşım sitesi Twitter'da yazdığı yazılar nedeniyle 'Halkın benimsediği değerleri alenen aşağıladığı gerekçesiyle' 1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanatçı Fazıl Say'ın 10 ay hapis cezasına çarptırılması sosyal medyayı salladı. Say'a verilen cezayı eleştiren binlerce twitter kullanıcısı sosyal medyadan mesaj yağdırıyor.

İşte o twitlerden birkaçı:

Fazıl Say "10 ay hapis cezası alan Fazıl say yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: "Mahkeme sonucu çıkan karar için yurdum adına çok üzgünüm. İfade özgürlüğü açısından hayal kırıklığına uğradım. Hiçbir suçum olmamasına rağmen ceza almış bulunmam şahsımdan çok, Türkiye'deki ifade ve inanç özgürlüğü adına kaygı vericidir."

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: "Ben kuşkusuz hiç kimsenin söylediği bir sözden dolayı yargıyla muhatap olmasını istemem. Hele sanatçıların, kültür adamlarının yargıyla muhatap olmasını, yargı kararlarıyla muhatap olması temenni etmediğim bir şeydir"

Ahmet Ümit: "Fazıl Say'a hapis cezasının verildiği bir ülkede gün aydın olmaz. Biz de Londra'da kültürümüzü, sanatımızı anlatmaya çalışıyoruz dünyaya..."

Ayşe Hür : "Fazıl Say veya Ayşe Hür gibilerin en ağır sözü bile İslam dinine halel getiremez, telaşa gerek yok. Getirseydi zaten Allah müdahale ederdi."

Cemil Barlas: "Fazıl say kararı komplo niteliğinde yazarken meğer özkök de öğlen yazısı yazıyormuş.."

Bertuğ Cemil: "Fazıl Say'a retweet'ten hapis, Hayyam'ı da asmak lazım, hani nerde ifade özgürlüğü, nerde ileri demokraasi (!), yazıklar olsun, KINIYORUM !"

Can Ataklı: "Fazıl Say'a verilen cezadan sonra inşallah erdoğan'ın "başkasının yazdığı şiir için beni hapse attılar" mağduriyet edebiyatından kurtuluruz"

Ergun Babahan: "Hrant Dink'in mahkumiyetine alkış tutanlar, bugün Fazıl Say'a gözyaşı döküyor"

Yekta Kopan: "Fazıl Say'a verilen ceza hukukun bir kez daha çöküşüdür. Akıl tutulması devam ediyor."

Nedim Şener: "Fazıl Say; ""Ceza, Türkiye'deki ifade ve inanç özgürlüğü adına kaygı vericidir." demiş. Biz onunu için üzülürüz o bizim için üzülür :)"

Nihat Doğan: "Fazıl say'a almış olduğu cezadan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Onun gibi değerli bir piyanist umarım ceza yatmaz"

Cem Davran: "Dün İ.Ü.Hukuk Fakültesi öğrencileri ile oyun sonrası söyleşi yaptık. Bugün Fazıl Say'a verilen ceza! Gördüğüm sadece kördüğüm."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Fazıl Say Ayşe Hür Twitter Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title