Haberler

FAO, Çin Ay Yeni Yılı'nı Roma'da kutladı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Çin Ay Yeni Yılı dolayısıyla Roma'da etkinlik düzenledi. FAO Genel Direktörü Qu Dongyu, çeşitliliği ve uluslararası dayanışmayı vurguladı. Etkinlikte Tai Chi performansları ve kağıt kesme sanatı gösterileri de yer aldı.

ÇEKİM TARİHİ: 2 Şubat 2024

1. FAO'nun çeşitli görüntüleri

2. Etkinliğin çeşitli görüntüleri

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yaklaşan Çin Ay Yeni Yılı dolayısıyla Cuma günü Roma'daki merkezinde üst düzey bir etkinlik düzenledi.

Roma'daki diplomatik temsilciler, İtalyan yetkililer ve FAO'dan yüzlerce temsilciyi bir araya getiren etkinlik, Çin'in geleneksel Bahar Bayramı'nın örgüt içinde bu şekilde kutlandığı ilk etkinlik oldu.

FAO Genel Direktörü Qu Dongyu yaptığı konuşmada çeşitliliği tanımanın ve takdir etmenin önemini vurguladı.

"Ve bu uluslararası dayanışma yılı, uluslararası gelecek yılı, 2024'ü, tarihi dersler, deneyimler üzerine inşa edelim ve ileriye bakalım, parlak bir gelecek inşa edelim."

Belirsiz zamanlarda küresel zorluklar karşısında işbirliği ve dayanışmanın önemini vurgulayan Qu, sınır tanımadan işbirliği yapılması, gıda ve tarımın uluslararası gündemin en önemli konuları arasında tutulması çağrısında bulundu.

FAO'nun baş ekonomisti Maximo Torero Xinhua'ya yaptığı açıklamada örgütün BM sisteminin bir parçası olarak Çin ve diğer ülkelerle birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Etkinlikte Çin'in geleneksel Tai Chi performansları, çay servisi ritüelleri ve kağıt kesme sanatı gösterileri de yer aldı.

BM Genel Kurulu Aralık ayında aldığı bir kararla Ay Yeni Yılı ya da Bahar Bayramı'nı bu yıldan itibaren konferans ve toplantı takviminde BM'nin değişken tatili olarak kabul etti.

Çin ay takvimine göre Ejderha Yılı bu sene 10 Şubat'ta başlıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Roma'dan bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Gıda Ve Tarım Örgütü Birleşmiş Milletler Roma Diplomasi Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title