Haberler

Ethem Sarısülük Davası Aksaray'a Yeniden Görülmeye Başlandı (3)

'siyasi İKTİDAR TARAFINDAN KORUNUYOR' Duruşmanın sona ermesinin ardından Ethem Sarısülük'ün avukatlarından Murat Yılmaz, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın siyasi iktidar tarafından korunduğunu ileri sürdü.

'siyasi İKTİDAR TARAFINDAN KORUNUYOR'

Duruşmanın sona ermesinin ardından Ethem Sarısülük'ün avukatlarından Murat Yılmaz, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın siyasi iktidar tarafından korunduğunu ileri sürdü. Yılmaz, "Ethem'in katili, yargı mekanizmaları ve siyasal iktidar tarafından korunuyor ve aklanacak. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'ne naklinin sebebi de katil Ahmet Şahbaz'ın, bu dosyalardan herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmadan elini kolunu sallayarak mesleğine dönmesini sağlamaktır. Bugünkü yargılama bizi şaşırtmadı. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Şahbaz'ın tutuklama istemimizin reddine karar verdi. Duruşmayı 4 Nisan'a bıraktı" dedi.

Yargı mekanizmasından herhangi bir beklentilerin olmadığını söyleyen Yılmaz, "Biz biliyoruz ki siyasi iktidar, kolluk kuvvetleri polisi ve jandarmanın arkasında durduğu sürece Ethem Sarısülük ilk olmadığı gibi son da olmayacak. Toplumsal muhalefet artık buna 'dur' demeli. Yargı mekanizmalarından bir beklentimiz yok. Ama biz bu mücadeleyi sadece duruşma salonlarıyla sınırlı tutmuyoruz. Bunun için bu dava Aksaray'a nakledildi, kaçırıldı, kimsenin takip etmeyeceğini düşündüler. Bugün onlarca avukat, onlarca seyirci Ethem Sarısülük'e sahip çıktı. Bu davanın takipçisiyiz, biz bu davanın peşini bırakmıyoruz" diye konuştu.

'ADALET YOK BURADA'

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de adalete artık güvenmediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Benim oğlum, 2.5 yıl olacak.  Ben oğlumu aradım bulamadım. Ama toplum burada, avukatları, milletvekilleri hepsi yanımızda, destekliyor. Biz onlara güveniyoruz. Adalete güvenmiyoruz. Adalet yok burada" dedi.

Ethem Sarısülük'ün avukatlarından Kazım Bayraktar, Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkisi olmamasına rağmen sanık Ahmet Şahbaz'ı, tahliye ettiğini savunarak, şunları söyledi:

"Özü itibariyle baktığımızda, Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üyeleri, bu sanığı, cezaevinden firar eylemini gerçekleştirdiler. Bu derecede geçersiz görev ve yetkisi olmadan vermiş olduğu kararla katil aramızda dolaşıyor. Bu katilin Ağustos ayında bırakılmasının temel nedeni, siyasi iktidarın uyguladığı cezasızlık politikasının artık cüretkarca bir aşamaya ulaşmasından kaynaklanıyor."

Duruşmayı izleyerler arasında yer alan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da "Eğer Türkiye demokrasi güçleri ve demokratik kitle örgütleri bu hukuksuzluk karşısında bir birliktelik gösterip bu hukuksuzluğa karşı bir direngenlik göstermezlerse bu ateş maalesef Türkiye'nin her tarafını yakacaktır" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise "Şimdi biz bugün Aksaray'dayız. Ama Ankara'da yargılama devam ederken de biz Ak-saraydaydık. Çünkü 'Polise emri ben verdim' diyen Ak-saray'dı. Emri veren makam Ak-saray, bugün kararı verecek olan makam da Aksaray. Aslında bir şey değişmedi. Biz bunun farkındayız" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Sanığın salıverilmiş olması ne kadar hukuksuzsa, Yargıtay'ın bozma ilamından sonra salınmış olması ne kadar hukuksuzsa, bugün tutuklanmamış olması da o kadar hukuksuzdur" dedi.

Sanık Ahmet Şahbaz'ın ceza alacağına inandığını belirten Sarıhan, "Tehlikeli olan şudur; yaratılmakta olan cezasızlık havası, cezasızlık olgusu, yeni suçların işlenmesi konusunda açık bir tahrik ve teşvik niteliği göstermektedir. Bu sebeple bugün ülkemizin Güneydoğusu kan gölüne dönmüş durumda. Nerede hukuka aykırılık varsa, nerede hukuksuzluk varsa orada iktidarın gözünü kapattığını görmediğini ve hatta tahrik ettiğini görüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ethem Sarısülük Murat Yılmaz Ahmet Şahbaz Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title