Haberler

Etf Şirketler Grubu Başkanı Can Dikmen Astrilla Oteli'yle İlgili İddiaları Cevapladı

Etf Şirketler Grubu Başkanı Can Dikmen, Palandöken Dağı'nda İnşa Edilen 'Astrilla Otel'le İlgili İddialara Cevap Verdi.

ETF Şirketler Grubu Başkanı Can Dikmen, Palandöken Dağı'nda inşa edilen 'Astrilla Otel'le ilgili iddialara cevap verdi.

ETF Şirketler Grubu Başkanı Can Dikmen, İl Özel İdare Müdürlüğü'nden satın alarak yaptırdığı otelle ilgili Erzurum kamuoyunda yer alan iddialara cevap vermek üzere Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, MHP İl Başkanı Ekrem Öztürk, CHP İl Başkanı Nevzat Özpeker, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Meclis Başkanı Sacit Bilici, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Baro Başkanı Avukat Naci Turan, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat,Türk-İş Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, Er-Vak Başkanı Erdal Güzel ve basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda yapımı süren otelle ilgili bilgi verildi.

Palandöken Dağı'nda 5 yıldızlı olarak inşa edilen Astrilla Otel'in yapım süreci hakkında konuşan Can Dikmen, 2005 yılı Mayıs ayında satın aldığı Kardelen Oteli yıkarak yeni bir otel inşaatına başladığını ve yaşadığı zorlukları dile getirdi. Kardelen oteli satın alırken ödediği paranın haricinde sonradan yapılan ihaleler ve inşaatın bugünkü aşamasına kadar 9,1 milyon YTL para harcadığını anlatan Dikmen, "Otel yapımıyla ilgili olarak bir kişiye dahi rüşvet vermedim" dedi.

Palandöken Dağı eteklerinde bulunan Kardelen Oteli 2005 yılında satın aldığını, 5 yıldızlı otelin yapımı için gerekli arsayı ise İl Özel İdaresinden önce 25 yıllığına kiraladığını, fakat bankalardan sağlayacağı kaynak için arazileri satın almak zorunda kaldığını ifade eden Dikmen, otel için 30 milyon dolarlık bir yatırım yapılmasının planlandığını kaydetti. Otel için arazileri, metrekareleri 59,25 YTL'den satın aldıklarını vurgulayan Dikmen, "Otel için gerekli arsaları ucuza satın aldığımı iddia eden varsa, yaptığımız harcamaların bir bölümünü ödemeleri ve 3 yıl içinde tamamlamaları şartıyla satmaya hazırım. Ben bu otelin arazisini değerinden daha düşük miktara alsaydım o zaman devlet zarara uğramış olurdu. Ancak ETSO Başkanı Muammer Cindilli, bölgedeki arsaların fiyatlarıyla ilgili araştırma yaptı. Burada bulunan bir arazinin metrekaresinin 9 YTL olduğunu belirledi. Ben buna rağmen otel arazisinin metresine 59,25 YTL ödedim" dedi.

2011 yılında yapılacak kış oyunları için Erzurum'da yatırım yapan tek şirketin kendileri olduğunu ifade eden Dikmen, bugüne kadar tek kişiye rüşvet vermediğini ve rüşvet vermeyi gerektirecek bir işinin de bulunmadığını söyledi.

ERZURUM EKONOMİK DEPREM YAŞIYOR Basın toplantısında Erzurum ekonomisinin içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında bilgiler veren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Türkiye genelinde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi'nde de ekonomik sıkıntıların zirvede olduğunu söyledi.

Cindilli, Türkiye genelinde yakalanan büyüme hızının iyi yönetilemediğini ifade ederek, "Bölgemizdeki satın alma gücü Türkiye ortalamasının çok altında. İlimiz adeta bir ekonomik deprem yaşamakta"diye konuştu.

Sıkıntılar içinde bulunan Erzurum'a yapılacak her yatırımı desteklediklerini belirten ETSO Başkanı Cindilli, Palandöken Dağı'na 5 yıldızlı otel yapacak işadamı Can Dikmen'in yatırım için motivasyonunu kaybettiğini ifade ederek, toplantının amacının işadamı Can Dikmen'e yatırım için motivasyon sağlamak olduğunu açıkladı. Cindilli, toplantı sonunda da otel projesine destek için katılımcılardan imza alınacağını da bildirdi.

PARTİ İL BAŞKANLARINDAN DESTEK Bu arada, basın toplantısında söz alan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, MHP İl Başkanı Ekrem Öztürk ile CHP il Başkanı Nevzat Özpeker, otel inşaatı projesi sırasında sıkıntılar yaşayan işadamına attıkları imzalarla destek olacaklarını ifade etti.

MHP İL BAŞKANI BİLGİSAYARLARIN KAYNAĞINI SORDU Basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Ekrem Öztürk, bir süre önce İl Genel Meclisi üyelerine dizüstü bilgisayar dağıtıldığını, fakat bu hediyelerin kaynağının açıklanmadığını ifade ederek bu bilgisayarların Dikmen'in sahibi olduğu şirketten alınıp alınmadığını sordu. ETF Şirketler Grubu Başkanı Can Dikmen, bilgisayar alımının şirket tarafından yapılmadığını bildirdi.

Toplantının sonunda katılımcılar Palandöken Dağı'nda inşaatı devam devam oteli gezerek detaylı incelemelerde bulundular.

(ST-İRT-HE-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title