Haberler

Eski Sağlık Bakanlarından Karahan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vefat eden eski sağlık bakanlarından Dr. Mustafa Güven Karahan'ın (70) cenazesi, Bandırma'da toprağa verildi.

Vefat eden eski sağlık bakanlarından Dr. Mustafa Güven Karahan'ın (70) cenazesi, Bandırma'da toprağa verildi.

Karahan için uzun yıllar görev yaptığı Bandırma Devlet Hastanesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yahya Kemal Çalışkan, Karahan'ın halkın ve sevenlerinin gözünde tam bir Bandırma aşığı olduğunu belirterek, "Uzun süredir ciddi sağlık sorunları ile mücadele eden Karahan, iyilik dolu, şefkatli yaklaşımıyla herkese örnek olan, gülmeyi güldürmeyi seven, fakir babası, resmiyetten hoşlanmayan, işinin ehli bir cerrah olarak bilinirdi" dedi.

Daha sonra Haydarçavuş Camisinde kılınan namazın ardından cenaze, şehir mezarlığında toprağa verildi.

Törene Karahan'ın eşi Dr. Aysel Karahan, çocukları ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakamlığına vekalet eden Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DSP'den, 20. Dönem Balıkesir milletvekili olarak TBMM'ye giren Karahan, Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki 56. hükümette, 11 Ocak-29 Mayıs 1999 arasında sağlık bakanlığı yaptı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Güven Karahan Kemal Çalışkan Balıkesir Bandırma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title