Haberler

Eski Sağlık Bakanı Şıvgın Açıklaması

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, "Biz, AB ülkelerinin cumhurbaşkanlarıyla ilgilenmiyoruz, ülkeleriyle ilgileniyoruz.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, "Biz, AB ülkelerinin cumhurbaşkanlarıyla ilgilenmiyoruz, ülkeleriyle ilgileniyoruz. Onlara da tavsiyemiz, bizim Cumhurbaşkanımızı hedefe koymasınlar, çok fazla ilgilenmesinler, Türkiye ile ilgilensinler." dedi.

Şıvgın, Çubuk ilçesinde Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı makamında ziyaretinde, 12 Eylül darbesi sonrası, "Türkiye'ye demokrasinin dışına çıktınız" diye yasak ve ambargo koyan Avrupalıların, 15 Temmuz'dan sonra da "darbeyi önlediniz" diye yasak koyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın AB üyeliği ile ilgili izlediği politikayı desteklediğini vurgulayan Şıvgın, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği Türkiye'yi, Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanı olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımızı hedefe koymuş durumda. Biz, onların cumhurbaşkanlarıyla ilgilenmiyoruz, ülkelerle ilgileniyoruz. Onlara da tavsiyemiz, bizim Cumhurbaşkanımızı hedefe koymasınlar, onunla çok fazla ilgilenmesinler, Türkiye ile ilgilensinler. Avrupa Birliği, 12 Eylül darbesi olunca, bize 'demokrasinin dışına çıktınız' diye yasak koydu, ambargo koydu o zaman. O yasaktan sonra AB'ye ilk giden parlamenterlerden biriyim ben. Onu gördük. Şimdi de 'siz darbeyi önlediniz' diye bize yasak koyuyorlar. Olacak iş mi bu? 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye bonus vermeleri lazım. Bu bonusla bütün müzakere kapılarını açmaları lazım. Avrupalıların ikiyüzlü olduğunu buradan anlıyoruz. Biz devletimize, hükümetimize sahip çıkacağız. Başbakanın ve Cumhurbaşkanının yolu doğru yol, o istikamette yürüyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Aralık'ta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin resmi açılışı için ilçeye geleceğini anımsatan Şıvgın, "Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın gelişiyle ilgili başkanımızla fikri alışverişinde bulunmaya geldik. Onları en iyi şekilde karşılamak, ağırlamak ve Çubuk için taleplerimizin neler olabileceği hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Onların buraya gelmesi bizim için büyük bir şans, bu şansı fırsata çevirmemiz lazım." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, Türkiye'nin liderini Çubuk'ta en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Tuncay Acehan Halil Şıvgın Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title