Haberler

Eski Milletvekili Tuncel, Beraat Etti

Güncelleme:

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 'suçu ve suçluyu övme' suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Tuncel ile avukatı katıldı.

"SİYASİ KONJONKTÜR GEREĞİ AÇILMIŞ BİR DAVA"

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Tuncel, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Bu dava siyasi konjonktür gereği açılmış bir davadır. Suç tarihinde ben İstanbul milletvekilliği yapıyordum ve DTP Eş Başkan yardımcısıydım. Partinin bir irtibat bürosu açılışındaki konuşmamın küçük bir bölümü iddianameye aktarılmış. Konuşmanın tamamında Kürt sorunu ve bunun çözümüyle ilgili temennilerimi ve yöntemleri dile getirdim. Konuşmam şiddet içermemektedir." dedi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"

Tuncel, "Benim buradaki sözlerim cezalandırılırsa, düşünce ve ifade özgürlüğünü cezalandırmış olacağız. Yaptığım şeyler suç olarak değil, düşünce ve ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tuncel'in avukatı Emrah Baran da, müvekkilinin davaya konu konuşmalarının fikir açıklaması olduğunu savunarak, suçun unsurları itibariyle oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesini talep etti.

MAHKEME BERAATİNE KARAR VERDİ

Mahkeme hakimi, "suçu ve suçluyu övme" suçu olarak nitelendirilen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle Sebahat Tuncel'in beraatine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sebahat Tuncel'in 2009 yılında İstanbul milletvekili olduğu dönemde, Demokratik Toplum Partisi'nin Pendik irtibat bürosunun açılışına katılarak konuşma yaptığı belirtilmişti.

İddianamede, Tuncel'in konuşmalarında, PKK terör örgütünü alenen övdüğü savunularak, "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

A:

EYYYY HAKIM DILERIM GEBERIRSIN. BÖYLE BIR VATAN HAININI NASIL SERBEST BIRAKIRSIN. DEMEK KI SENDE PKKCISIN

74
11
yanıtYanıtla
A:

EYYYY CCUMHURBASKANI BU HAKIM YANLIS KARAR VERMIS, ISINE SON VERIN.

72
11
yanıtYanıtla
VanlıMobil-ANDROID:

aaa çok şaşırdım alla alla kesin de içeri atarlar dedim, bu ülkede içimizdeki vatan hainlerini temizlemedikçe bu kansızlar bitmez

50
8
yanıtYanıtla
AMEDLİ:

ALLAHİM SEN BENİ AFFET YARATTIGINDAN SUAL OLMAZ AMA BİR İNSANIN SURETİNDE HİÇ Mİ NUR OLMAZ

24
32
yanıtYanıtla
ccc:

Aha al bir nursuz da bu. . Allah bunların tüm sevimlilğini almış. .

46
6
yanıtYanıtla
Ates:

Sende sen zaten kurban olmussun. Baskasina gerek yok

yanıt28
yanıt2
OSMANLI TORUNU:

YA RABBİ BÜYÜKLÜĞÜNE SORGU SUAL OLUNMAZ AMA BEN BUNLA AYNI TÜR Bİ CANLI OLAMAM YA

27
7
yanıtYanıtla
MM:

AMAN HA TERÖRİSTE İYİ BAKIN BİR ŞEY OLMASIN BU VATANIN BATMASI İÇİN ONLARA İHTİYACINIZ VAR

25
5
yanıtYanıtla
DERS:

EY ADALET, EN ÇOK GÜVEN DUYULAN DEVLET KURUMU NEDEN DEĞİLSİNİZ, İLK ONDA BİLE YOKSUNUZ. . . NASIL ADALET BU ? BEN DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ''NE SİZDEN DAHA ÇOK GÜVENİYORUM. . .

8
4
yanıtYanıtla
tosun:

bırbirimize soruyoruz bu ülkede neden terör var. çünkü sonunda ödül var

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title