Haberler

Eski Manken Aslı Baş'ın Ölümü

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili "suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirildiği" iddiasıyla iş adamı Ahmet Bayer, oğulları ile bir çalışanlarının...

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili "suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirildiği" iddiasıyla iş adamı Ahmet Bayer, oğulları ile bir çalışanlarının yargılanmasına devam edildi.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına tutuklu yargılanan Hakan Bayer, tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Bayer, oğlu Volkan Bayer ile maktul Aslı Baş'ın babası Mehmet, annesi Müesser Baş, sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Geçirdiği kaza sonucu felç kalan, bu nedenle tekerlekli sandalye ile gelen Ahmet Bayer'e duruşma salonunda sağlık sorunları nedeniyle bir hemşire eşlik etti.

Duruşmada söz alan Bayer'in avukatı Mustafa Apaydın, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun bazı kısımlarına itiraz etti.

Raporda gerekçelerin yer almadığını savunan Apaydın, "Bilirkişiler kendi düşüncelerini yansıtmış. Dosyada yer alan bulgular bilirkişilerin raporunda yer almıyor. Ölüm anında bulunan bulgular değiştirilemez. Bunlar fizikçilerin hazırladığı raporda bulunmuyor. Olayın görgü şahitlerinin ifadelerini ortadan kaldırmak için fizikçilerin böyle bir rapor hazırladıklarını düşünüyoruz" dedi.

Aslı Baş'ın ailesinin avukatı Faruk Zorba ise kendilerinin daha önce mahkemenin izniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesine rapor hazırlattıklarını belirterek, "Kanaatimize göre Baş'ın oradan düşmediği, atlamadığı sabittir. Tutuklu sanığın tutuksuz yargılanmasını reddediyoruz, tutuksuz yargılananların da tutuklanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Ahmet Bayer, duruşmadaki savunmasında, 2006'da tanıştıkları Aslı Baş'ı olaydan 15 gün önce küçük kızı ile tanıştırdığını anlattı.

Bayer, Aslı Baş'tan önce iki eşinden anlaşarak ayrıldığını ifade ederek, hayatında olan hiçbir kadınla kavga etmediğini, hayatını birleştirmeyi düşündüğü bir insana böyle bir şeyi yapamayacağını söyledi.

Hakan Bayer ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, ODTÜ tarafından oluşturulan 5 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı rapora ek rapor istenmesine, tutuklu sanık Hakan Bayer'in tutukluluğunun, tutuksuz yargılanan Ahmet ve oğlu Volkan Bayer ile çalışanları Murat Umirov'un tutuksuz yargılanmalarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Tarafların görüşleri-

Duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ahmet Bayer, mahkeme heyetinin hazırlanan bilirkişi raporundan tatmin olmadığını, bu nedenle ek bilirkişi raporu istediğini söyledi.

Oğlunun 8,5 aydır cezaevinde kaldığını hatırlatan Bayer, "Savcılık makamı tahliye talep etti ancak mahkeme heyeti tutukluluğun bir süre daha devamına karar verdi. Yargıya saygı gösteriyoruz ama oğlum 8,5 aydır suçsuz yere hapis yatmaktadır. Mahkemenin hassasiyet göstereceğini ümit ediyorum. 31 Mayıs'a kadar ek rapor gelecek. Ek raporla ilgili bizim de soracağımız sorular olacaktır. Varsayımlarla bilirkişi raporu olamaz" dedi.

Aslı Baş'ın babası Mehmet Baş ise adalete güvenlerinin tam olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Biz sadece adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Onun haricinde tutuklanmış, serbest bırakılmış bizim için pek önemli değil. Bizim için önemli olan adaletin yerine gelmesi. Allah'ın da kulun da adaletine sığınıyoruz. Biz kendimizden ve çocuğumuzdan eminiz. Takdir mahkemenin."

Avukat Zorba da mahkeme heyetinin ek rapor istediğine işaret ederek, "Şu aşamadan sonra biz bu olayda 'Aslı Baş atladı mı atıldı mı' sorusunu tartışmayacağız. Atıldığı artık bu raporla bilimsel bir gerçek haline gelmiştir. Hazırlanan raporla ilgili sanık tarafının bir kısım itirazları oldu. Bu konuyla ilgili açıklama yapılması için yine aynı bilirkişilere dosya gönderilecek. Ek rapor hazırlanacak" diye konuştu.

-Olay-

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı. - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title