Haberler

Eski İstibaratçı: PKK'lı Sabri Ok ile MİT 2006'da Ankara'da Görüştü

Güncelleme:

Eski İstibaratçı Sabri Uzun'un kitabında yer alan iddiaya göre, 2006 yılında MİT yetkilileri ile PKK'lı Sabri Ok Ankara'da bir araya gelmiş.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, yeni çıkan kitabında 2006'da MİT yetkilileri ile PKK'lı Sabri Ok'un Ankara'da bir araya geldiğini ve kendisinin de tesadüfen bu görüşmeye tanıklık ettiğini anlattı.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun geçen cuma günü piyasaya çıkan 'İn-Baykal Kasedi-Dink Cinayeti ve Diğer Komplolar' adlı kitabında yakın tarihte yaşanan olaylara ilişkin ilginç bilgilere yer verdi.

Uzun'un kitabında yer alan önemli iddialar özetle şöyle:

ERGENEKON ŞEMASI

Uzun'un anlatımlarına 14 Haziran 2001 günü ikinci kez İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevine getirildiği, müdürü R.G. kendisine en üst kısmında 'Ergenekon Örgütü' yazan bir şema gösteriyor. Uzun, şemaya ilişkin şunları anlatıyor: "En üstünde, örgüt sorumlusu konumunda Orgeneral Çetin Doğan gösterilmişti. Alt kısmında beş altı korgeneral vardı. Generallerin olduğu yaklaşık 25 kişilik bir örgüt şemasıydı. Şemanın hukuki bir gerçekliği olup olmadığını sordum. Tuncay Güney'e ait bir ifade tutanağı ve bilgi notu getirdi. İfadede Çetin Doğan dahil kimsenin adı geçmiyordu. Şemayı kimin yaptığını sordum. İstanbul İstihbarat Şubesi gönderdi dedi. Bende bunun üzerine böyle afaki şema olmaz ellerinde başka delil varsa söylesinler, dedim."

"SABRİ OK MİT'ÇİLERLE AYNI MASADA"

Sabri Uzun 2006 yılının ortalarında yaşadığı ilginç bir olayı da aktarıyor. Uzun'un ifadesine göre emekli Albay Orhan Özgören ile Ankara Söğütözü'ndeki Saklıbahçe'de buluşuyor. Özgören bu buluşmaya Alaaddin Kanat'la geliyor. Uzun'a göre Kanat, PKK'nın Marmara bölge sorumluluğunu üstlenmiş bir itirafçı. Uzun ile Özgeren kendi aralarında konuşurken Kanat'ın dikkatini başka masada oturan bir grup çekiyor. Masada oturan kişinin PKK'nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok olduğunu söylüyor. Neler olduğunu sordukları işletme sahibi Ahmet Dokumacı şunları söylüyor: "Sabri Ok masada MİT'çilerle konuşuyor. Onları diğer masada oturan istihbaratçı polisler takip ediyor." Uzun kitabında bu manzarayı göndüğünde örgüt ile siyasi pazarlığın başladığını anladığını ve böylece bir çözüme gidebileceğinden mutlu olduğunu ifade ediyor.

"ÜÇÜNCÜ ŞAHIS KAYDETTİ"

Uzun'un kitabındaki bir başka iddia ise Ergenekon davasının kilit isimlerinden Tuncay Güney ile ilgili. Uzun, MİT tarafından Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderilen ve Tuncay Güney'e ait olan sorgu kayıtlarının, sorguyu yapan polisler dışında üçüncü bir şahıs tarafından yapıldığını iddia etti: "Bazı yerlerde ses kayıt cihazına bilinçsizce dokunmaktan tıkırtı ve sürtünme sesleri, parazitler kulağa çarpıyor. Bu da sorgu odasında sorgulayanların bir haberinin olmadığı bir ses kayıt cihazının olduğunu gösteriyor. Sorguyu yapanlar kendi aleyhlerine suç teşkil eden bir ses kaydını MİT'e gönderemeyeceklerine göre, geriye tek olasılık kalıyor: Sorgu odasının istihbarat birimleri tarafından dinlenmiş olması."

3 KERE GELDİ, 3 KERE GİTTİ

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, 45 yılını emniyet teşkilatında geçirdi. Kariyerinde İstihbarat Daire Başkanlığı'na kadar yükseldi. Bu mevkiye üç defa getirildi ve üç defa da görevden alındı. (Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tuncay Güney Çetin Doğan Sabri Ok Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (53)

MilletmobilWeb@haberler.com:

Gorusecek tabikide ne var bunda.garip bir durum yok.akan Kanin durmasi icin guzel seyler bunlar.galiba bi isi tayip cozecek ozaman oyumu akp ye verecem.

16
50
yanıtYanıtla
GafurmobilWeb@haberler.com:

Yaşaşin bariş kudursun faşolar

30
35
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

Bu ülkeyi bölemiyeceksiniz akpkk

30
30
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Cogunluk huzur istiyor AKP huzur istiyor Turk Kurt kardestir varsin koyun desinler mee meee meee

23
29
yanıtYanıtla
Ali.mobilWeb@haberler.com:

Yasasin önder APO

34
13
yanıtYanıtla
vahapoglu:

Daha milliyetci hareket konuşmadı Elbet bu şerefsizligin hesabı mutlaka sorulacak

30
15
yanıtYanıtla
van lı:

bu konuyu herkes biliyor yalnız bilmeyenler akpli hükümet???

36
4
yanıtYanıtla
CizreMobil-IOS:

Ölen hep fakir fukara bu güne kadar bakan genaral ünlü ve ünlü cocukları öldümü Ölmez vatan borcu degıl onun için çözüm sürecini ayakta alkışlayın canlar

29
8
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

akpkk elele emperyalist düzene

21
16
yanıtYanıtla
Oturan BoğamobilWeb@haberler.com:

Ne güzel yapmislar aferim bu gorusmede emegi gecen herkese.Kaz kafali irkcilar ben bu cahil kafamla anliyorum siz anlamadinizmi barişi engelemeye çalişan ulkeler orgutler pkk yi tasfiye edip yerine onlarin sözlerinden çikmayan kişileri başa getirmek ve turkiyeyi kaosa suruklemek istiyorlar yani bunlar turkiyenin dostlari oldugu icin degil hukumet devlet bunu bildigi icin baris muzakereleri yapiyir

6
29
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title