Haberler

Eski First Lady Hayrünnisa Gül, Başkanlık Dersinde

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nde başkanlık sistemi tartışılırken derse katılanlar arasında Hayrünnisa Gül'ün de olması dikkat çekti. Derste Türkiye'ye özgü sistem olmayacağı konuşuldu.

Harvard Üniversitesi'nin desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde geçen yıl başlatılan İkinci Bahar Akademisi kapsamında gerçekleştirilen derslerde, Türkiye'nin gündem konularından başkanlık sistemi tartışıldı. Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'ün anlattığı derse, Akademi'nin öğrencilerinden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de katıldı.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

'Türkiye ve Başkanlık Sistemi' dersini dinleyenler arasında eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski CHP milletvekili Zeynep Damla Gürel, Boğaziçi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sabih Tansal ile iş dünyasından katılımcılar da vardı.

TOPLUM TARTIŞMALI

Ergüder, ABD'deki başkanlık sistemini anlatarak Türkiye'de uygulanıp uygulanamayacağı konusunda konuştu. Türkiye'de başkanlık sistemi tartışmalarını çok sığ bulduğunu belirten Ergüder şunları söyledi: "Eğer bir şey tasarlıyorsanız, bunun toplumsal bir tartışmadan geçmesi lazım. O sistemi anlamak lazım. Bunun tartışılması lazım. Evrensel birtakım kriterler var. 'Türkiye burası, bu bize uymaz' diye bir şey yok. Türkiye'de başkanlık sistemi de yapsan, öyle bir sistem inşa etmek zorundasın ki insanlar düşündüklerini söyleyebilsinler. Türkiye'nin, böyle demokratik bir sistem tasarlarken bunları düşünmesi lazım. Siyasi seçim sistemini buna göre tasarlaması lazım."

"OLMASIN DAHA İYİ"

Ergüder, ders sonrası Hürriyet'in "Türkiye'ye başkanlık sistemi gelmeli mi?" sorusuna, "Bize has bir başkanlık sistemi olacaksa olmasın daha iyi" yanıtını verdi. Derse katılan isimlerden eski rektör Prof. Tansal ise "Bugünkü derste Üstün Hoca'dan başkanlık sistemini dinledik ve Türkiye'ye pek uygun olmayacağını da anlamış olduk. Biz zaten kendisiyle uzun seneler beraber çalıştık. Güzel bir dersti" dedi.

KANUNLAR TEPEDEN İNME

Türkiye'deki bazı konuların tartışılmadan uygulandığını söyleyen Ergüder, bunu eğitim sisteminden bir örnekle şöyle eleştirdi: "Bu işlerle uğraşmak için Eğitim Reformu Girişimi'ni kurduk. Her şey tartışma bazlı olsun, veri bazlı olsun dedik. 4+4+4 sistemi geldi. O gün Milli Eğitim Bakanı'nın haberi yoktu. Çünkü birkaç defa Ankara'ya gittik konuştuk. Kendisi buraya geldi. Demokraside işlerin böyle olmaması gerekir. Siz eğitim sisteminden bahsediyorsunuz. Sonra bir kanun geliyor, tepeden inme şekilde geçiyor. Böyle olmaması lazım. Ondan sonra eğitimde bir yere gitmeyi bekliyorsunuz."

İkinci Bahar nedir?

İkinci Bahar Akademi, Boğaziçi Üniversitesi'nin 150'nci yıl etkinliklerinden biri olarak, Harvard Üniversitesi'nin desteği ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından açılan 3 programdan oluşuyor. 'Türkiye ve Dünyaya Genel Bakış', 'Sosyal Bilimler' ve 'Güzel Sanatlar ve Edebiyat' başlıklı programları bitiren katılımcılara sertifika veriliyor. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hayrünnisa Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (22)

....:

Şimdi aktroller atlayacaklar görelim entellektüel düzeylerini. . . Buyrun başkanlık sistemini bize açıklayarak kabul ettirmeye çalışın. . dinliyorum yalnız küfür etmeden kibir yapmadan sandık isteği gibi saçma lafları kullanmadan lütfennn . .

8
3
yanıtYanıtla
y.om@m.m:

Sen önce bize niye uygun değil onu anlat bizde sana cevabını verelim. Anlatamazsın çünkü tek bildiğiniz muhalefet etmek

yanıt3
yanıt6
....:

Ben uygun demiyorum gayet mantıklıda bir sistem ama siz kendinize özel bir başkanlık sistemi istiyorsunuz. . Ve ben diyorum ki kabul edeceğim hadi anlat. . .

yanıt2
yanıt2
SEDATm@m.m:

Tezi olan tezini savunur birader enteresanlıklar yapmayın

yanıt1
yanıt2
....:

Evet aarkadaşlar daha tek kelime yazan çıkmadı. . tezi sunan sizsiniz soruya soryla cevap vermeyin . . başkanlık sistemi getireceksiniz nedir hadi açıklayın bizde . . kararsızız kara vereceğiz sayenizde . . Muhalefette değiliz. .

yanıt1
yanıt0
tose:

Başkanlık sistemi: Kolunu ensenden dolaştırmadan Burnunu Tutmaktır. !!!!!!

yanıt3
yanıt0
tose:

Eski Hocadan YENİ birşey beklenirmi?? Bunların işleri güçleri ESKİYİ savunmak. !!!!!

4
4
yanıtYanıtla
hacı:

benim en korktuğumda bize özgü başkanlık sistemi olması. . yahu henüz bu sistem yokken bile olanları Kör-müyormusunuz. .

0
8
yanıtYanıtla
hizmetler !:

ya bizi Türban ile böyle mahsus Rezil ! Ediyorlar, TÜRBANCI Tayyip ve molla Abdullah, UTANSINLAR''''''! ve Tarihi UYARI. ya bu insanlar zaten ? cahil ve gerici. bu Türban imza gericilik hizmeti çok AYIP, ! ve sanki iran gibi olduk''''''ya bunu Düşman yapmaz ! hainler.

3
3
yanıtYanıtla
medeniyet haram:

ya san''ki bu AKP''li molla politikacilar''da'''''' ! marfet''mi var.

yanıt2
yanıt0
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title