Haberler

Esenler Şehitleri Yâd Etti

Güncelleme:

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitler Gecesi'nde, dünyanın farklı coğrafyalarında ve farklı zamanlarda canlarını Hak yolunda feda etmiş şehitler yâd edildi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından düzenlenen Şehitler Gecesi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Dünyanın farklı coğrafyalarında şehit olanların dualarla anıldığı programa; Mavi Marmara saldırısında şehit olan İbrahim Bilgen'in oğlu İsmail Bilgen ve Mavi Marmara gazisi Yavuz Baysan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLİK EN YÜCE MAKAMLARDAN BİRİ

Şehitler Gecesi'nde ilk olarak ESEV Koordinatörü Abdülbaki Kömür konuştu. Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyen Kömür, "Bizler, şehitlerimizle gurur duyduk ve duymaya devam edeceğiz. Zira onlar Cenab-ı Allah'ın övgüsüne mazhar olmuş müstesna kimselerdir. Cenab-ı Allah, (Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz) buyurmaktadır. Şehitlik bu yüzden en yüce makamlardan biridir. Allah-u Teala, tüm şehitlerimize rahmet eylesin, cümlesinin mekanı Cennet olsun" diye konuştu.

ŞEHİT GİBİ YAŞAYANLAR ŞEHİT OLDU

Geceye katılan Mavi Marmara gazisi Yavuz Baysan ise konuklara Gazze yolculuklarını ve 10 kişinin şehit olduğu operasyonun detaylarını anlattı. Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmayı imanın gereği olarak gördüğünü ifade eden Baysan, "Mavi Marmara'da, şehit gibi yaşayanlar şehit oldu. Normalde bir seste dahi ürperen ve kilolu birisiyim. Ama İsrail askerilerinin operasyonu sırasında herhangi bir korkuya kapılmadım. Allah-u Teala insana güç veriyor. Orada içimizdeki korkuyu aldı, İsrail askerlerine verdi. Ellerinde silahları olanlar, bizim tekbirlerimiz karşısında titriyordu" diye konuştu.

BABAMIN DUALARI KABUL OLDU

Mavi Marmara saldırısında şehit olan İbrahim Bilgen'in oğlu İsmail Bilgen de, babasının Gazze yolculuğu öncesinde yaşadıklarını anlattı. Babasının hayatı boyunca Allah rızası gözeterek yaşadığını belirten İsmail Bilgen, "Şehit gibi yaşamadan şehit olunmayacağını babamdan öğrendim. Haksızlığa karşı sessiz kalmazdı, cevval bir insandı. Mavi Marmara'ya bindiğinde babamın gazi veya şehit olarak döneceğini düşünüyordum. Şehit olmak için hep dua ederdi. Ve Allah, dualarını kabul etti. İsrail, ahmakça bir saldırı ile Mavi Marmara'ya saldırdı. O saldırıda babam şehit düştü. Tüm şehitlerimizin ruhları şâd olsun" dedi.

Esenler Sanat Evi'nde tiyatro eğitimi alan öğrencilerin, Çanakkale Savaşı ve şehitleri konu alan tek kişilik gösterileri ile devam eden program, tüm şehitler için yapılan duayla son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Bilgen Marmara Esenler İsrail Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşandı

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşandı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

title