Haberler

Esenler İtfaiye Üssü Tanıtıldı

Güncelleme:

Esenler Belediyesi, İstanbul'un en büyük ikinci İtfaiye Merkezi'ni düzenlediği bir tanıtım töreniyle halka tanıttı.

İstanbul'un en büyük ikinci İtfaiye Merkezi'nin tanıtım töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Allaha hamdediyoruz ve şükrediyoruz ki, Cenab-ı Hak Esenler'de bizi mahcup etmedi, mahzun da etmedi. Halka hangi sözü verdiysek hepsini fazlasıyla yerine getirdik" dedi.

Esenler Belediyesi, İstanbul'un en büyük ikinci İtfaiye Merkezi'ni düzenlediği bir tanıtım töreniyle halka tanıttı. Tekstilkent'in bitişiğinde bulunan itfaiye merkezinde gerçekleşen toplantıya; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Müftüsü Halil Çekerci, İstanbul Avrupa Yakası İtfaiye Bölge Müdürü Mehmet Emin Koçan, Esenler 2. İtfaiye Merkezi İtfaiye Araçları Sorumlusu Hüseyin Karaduman, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, bazı belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan programda konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin son 5 yıllık süre içinde Esenler'e çok ciddi eserler kazandırdıklarını söyleyerek, Esenler'in bütün eksikliklerinin giderildiğini belirtti. Özkan, Esenler halkına hizmet etmeninin de bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi.

HANGİ SÖZÜ VERDİYSEK YERİNE GETİRDİK

Özkan'dan sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, esenler için çok önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu söyledi. . 2009 yılında göreve geldiğinde Esenler halkının en çok dile getirdiği taleplerden birinin itfaiye olduğunu söyleyen Göksu, bu sorunun çözümü için yola koyulduklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak önce Çiftehavuzlar Mahallesi'nde İtfaiye İstasyonu'nun açıldığını, daha sonra İstanbul'un ikinci en itfaiye merkezinin Esenler'e kazandırdıklarını söyledi. Bir siyasetçi için en önemli şeyin verdiği sözlerin arkasında durmak olduğunu söyleyen Göksu, "Allah'a hamd ediyoruz ve şükrediyoruz ki, Cenab-ı Hak Esenler'de bizi mahcup etmedi, mahzun da etmedi. Halka hangi sözü verdiysek hepsini fazlasıyla yerine getirdik. Bugün Esenler'de sokakları dolaşırken hiçbir vatandaşımızdan (şu niye yok) diye bir cümle duymuyoruz" dedi.

2. İtfaiye Merkezi'nin 8 araç kapasiteli olduğunu söyleyen Göksu, 2013 yılında 1082 olaya müdahale ettiğini anlattı. Burasının itfaiye olma özelliğinden öte aynı zamanda, Esenler için bir afet bölgesi olduğunu anlatan Göksu, "Bir afet anında 5 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir mekân olarak dizayn edilmiş. Bu da Esenler için ayrı bir kazanım, ayrı bir güzellik. Bu açıdan bu merkezin bizim için hayati bir öneme sahip olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

İtfaiye merkezinin bulunduğu bölgenin yakın bir zamanda cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Göksu, itfaiye merkezinin yanına İstanbul'un en büyük vergi dairesinin geleceğini ve hemen arkasına da büyük cami kompleksi ve endüstri meslek lisesinin yapılacağını, metronun da buradan geçeceğini söyledi.

İTFAİYECİLER GÖSTERİ YAPTI

Göksu, konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle birlikte İtfaiye Merkezi'ni gezdi. İstanbul Avrupa Yakası İtfaiye Bölge Müdürü Mehmet Emin Koçan'ın İtftaiye Merkezinin işleyişi hakkında bilgi vermesinden sonra İtfaiyeciler, olası bir olay halinde 3 katlı bir binaya nasıl çıkılabileceğini uygulamalı olarak gösterdi. İtfaiyecilerin gösterilerinin büyük bir ilgiyle izlenilmesinden sonra Esenler 2. İtfaiye Merkezi İtfaiye Araçları Sorumlusu Hüseyin Karaduman da, merkezde bulunan itfaiye araçları ve özellikleri hakkında bilgi verdi. Program sonunda Belediye Başkanı Göksu, itfaiyecilerin siren sesleri eşliğinde uğurlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Umut Özkan Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title