Haberler

Esad Yönetimi ve PKK Arasında Toplantı İddiası

Güncelleme:

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim el Şaar'ın PKK'nın Suriye kolu PYD ve Kadil'den gelen heyetle görüştüğü iddia edildi.

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim el Şaar'ın ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde, PKK'nın Suriye kolu PYD ve Kandil'den gelen heyetlerle görüştüğü iddia edildi.

PKK'LILARLA BİR ARAYA GELDİLER

Suriye Yerel Koordinasyonu Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, rejimin el Şaar'ın, Demokratik Toplum Hareketi'nin lideri Aldar Halil, PYD'nin silahlı gücü YPG'nin sözcüsü Ridor Halil ile Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'ndan gelen ve ismi açıklanmayan PKK temsilcileriyle, Haseke kentinin Kadur mahallesindeki YPG karargahında bir araya geldiği belirtildi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in toplantıda yer almadığı kaydedilen açıklamada, "Toplantıda, içişleri bakanı, PYD ve PKK'lılar, Haseke kenti ve Kamışlı ilçesinin durumunu değerlendirdi. Katılımcılar, ayrıca Rusya'nın görüşmelerde Esad rejimi ile Kürt temsilcileri arasında bir uzlaşmaya varılması amacıyla, PYD tarafından temsil edilen Kürtlerin katılımı talebini de ele aldılar" ifadesine yer verildi.

LCC açıklamasında, Şaar'a, Kamışlı askeri havaalanından toplantının yapıldığı karargaha kadar askeri güvenlik araçlarının eşlik ettiği ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed İbrahim Beşşar Esed Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (39)

Bumbum:

Rusya ve Suriye pkk ile görüşüyorsa ayvayı yedik demek ki. Tonlarca bomba alırlar Rusya dan

48
3
yanıtYanıtla
YAZIK:

Essat kendi halkı olan pyd ile görüştü pyd bir halktır

26
21
yanıtYanıtla
AMED:

MADEM FAŞİSTLİGİNİZDEN VAZGECMİYORSUNUZ O ZAMAN NERDE İNCEYSE ORDA KOPSUN. YETER ARTIK!HANGİ PARTİ TUTUŞSA KÜRTLERİN KANIYLA BESLENİYOR. BUNDAN SONRA KENDİ KANINIZDA KENDİNİZ BOGULUN!YETER ARTIK İSTEMİYORUZ SİZİ. RUSLAR, ERMENİLER, RUMLAR VE AKLINIZA GELECEK BÜTÜN HALKLAR TÜRKTEN DAHA ŞEREFLİ VE DE İNSANCILDIR. NERDE GÖRÜLMÜŞ BU KADAR KIYIM YAPILACAK HEMDE 2016 DA VE DE HERKES SANKİ YAŞANMIYOR GİBİ DAVRANACAK. MEDYA KÖR OLACAK. FAŞİSTLERRRRRRRR!!!!!!!!

24
22
yanıtYanıtla
AYLİN:

İÇERDE O KADAR ÇOK DÜŞMANIMIZ VAR Kİ DIŞARDAKİLERE LAF EDEMİYORUM BİLE. . . RUSYA İLE ARAMIZ BOZULUR PKK VE CHP HEMEN GİDER RUSYA YA . SURİYE İLE ARAMIZ BOZULUR , PKK GİDER SURİYEYE. KILIÇDAROĞLU TÜRKİYENİN İLERLEMESİNİ İSTEMEYEN ALMANYAYA GİDER, ŞİKAYET EDER. . . TÜRKİYE DE ÖDÜL ALAMAYAN İÇ DÜŞMANLARIMIZA İSE DIŞARDA Bİ SÜRÜ ÖDÜL VERİRLER. . . HELEKİ ESERLERİNDE TÜRKİYE HAFİFTEN AŞAĞILANMIŞSA. . . YANİ NE DİYİM. . BİZ BİZİM DÜŞMANIYIZ GALİBA. .

38
3
yanıtYanıtla
YAZIK:

Essat halkı olan pyd ile görüştü pyd suriyenin halkıdır bu sorunda suriyenin iç meselesidir

29
6
yanıtYanıtla
HACI BEKİRİN OĞLU HACI RECEP:

ALLAH ADINA YEMİN EDİYORUM ŞU DİNSİZ VEİMANSIZ HDP VE PKK HABERLERİNDEN ARTIK MİDEM BULANDI. . . ONLAR YÜZÜNDEN HABER İZLEYEMEZ HALE GELDİM. . N''OLUR ARTIK ŞU DEVLET MİLLET DÜŞMANLARINI HABER YAPMAYIN. . .

9
22
yanıtYanıtla
Modern Türkiye:

Allah aşkına şu sapkın müslümanlar ve osmanlı hayali kuran süslümanları göstermeyin

yanıt12
yanıt8
TC:

Dinsiz dediklerin barış derken sütliman müslümanlar daha fazla kan diyor. Batsın sizin müslümanlığınız

yanıt11
yanıt2
AVCİ BİR...:

Ne pkkayi Suriye Kurtarabilir. Nede Suriyeyi pkka kurtarabilir... Bunlar Son cirpinislari...

17
13
yanıtYanıtla
kutupayisi:

sen israilin ekmegine yag sür esadi bitimeye bak esad dan ne bekliyorsun bu saatten sonra

27
2
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title