Haberler

Esad Arap Ülkelerini Topa Tuttu

Güncelleme:

Beşar Esad, Şam Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada ülkesinde bir bölünme olmadığını söyleyerek, birlik mesajları verdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada ülkesinde bir bölünme olmadığını söyleyerek, birlik mesajları verdi.

Suriye devlet televizyonundan canlı olarak yayımlanan konuşmasında Esad, Arap Birliği'nin kendilerini birlikten atabileceğini, ancak Aralık'tan atamayacağını, çünkü Araplığın bir üyelik olmadığını kaydetti.

"ARAPLIK'TAN ATAMAZLAR"

Esad, bazı Arap ülkelerinin kendilerini kalben desteklediğini, ancak siyasi olarak bunlardan destek görmediğini söyledi.

Esad, Suriye'nin Arap milliyetçiliğinin kalbi olduğunu söyledi. Esad, halkın hala kendilerini desteklediğini söyledi. Beşşar Esad, ülkenin bir komploya maruz kaldığını, silahlı grupların kamu ve özel mülklere zarar verdiğini ve kaos yaratmaya çalıştığını söyledi.

Suriye'ye yönelik savaşın bir medya savaşı olduğunu ve yüzlerce basın organının Suriye aleyhinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Esad, "İç savaşın, mezhep çatışmasının olduğu ülkelere nazaran bizde bölünme yok. Çok küçük bir alanda ayrılıklar var. Ulusal ayrılık meclisine sahip değiliz. Yeni bir siyasi haritaya sahibiz. Yeni hükümet hayatın her kesiminden insanı içinde barındırmalı. Bu hükümeti geniş kapsamlı tuttukça, o kadar başarılı olabileceğiz. Nasıl bir ifade kullanacağımı bilmiyorum ama her kesimden insan olacak. Komisyon çalışmalarını sona erdirdikten sonra, amaç devlet başkanının veya parlamentonun yasayı kabul etmesi görüşü hakimdi. Ben bunu reddettim ve referanduma gidilmesini istedim. Bu değişikleri Mart ayında yapmayı planlıyoruz. Seçimler için zaman çizelgesi yeni anayasaya göre olacak. Üç ay içinde, hız kazanacak" dedi.

"KENDİ İNSANIMIZLA SAVAŞMIYORUZ"

Güvenlik güçlerine, sivillere ateş etmeleri için talimat verdiği yönündeki haberleri yalanlayan Esad, "Bizler insanlarımıza karşı savaşmıyoruz. Bu insanların arkasında saklananlarla savaşıyoruz" dedi.

Hükümetin tüm siyasi güçleri kapsayacak şekilde genişletilmesi fikrine sıcak baktığını belirten Esad, yeni bir anayasa için Mart ayında referandum yapılmasının planlandığını söyledi.

"DEMİR YUMRUK VURACAĞIZ"

İstifa etmeyi düşünmediğini söyleyen Esad, Suriye halkının kendisine desteğinin sürdüğünü ve "yakın zamanda zafer ilan edeceklerini" belirtti.

Suriye lideri, teröristlere karşı "demir yumruk" vurulmasını gerektiğini ifade ederek, "Terörle mücadele, herkesin savaşıdır. Ulusal bir savaştır, sadece hükümetin savaşı değildir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşşar Esed Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title