Haberler

Erzurum'daki "Cinayet İddiası"Yla İlgili Dava

Erzurum'da 4. kattan düşerek ölen kadının "öldürüldüğü ve aşağı atıldığı" iddiaları üzerine açılan davanın görülmesine devam edildi

ERZURUM ( AA) - Erzurum'da 4. kattan düşerek ölen kadının "öldürüldüğü ve aşağı atıldığı" iddiaları üzerine açılan davanın görülmesine devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Kamil Barçın ile ölen Netice Barçın'ın yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak ifade veren Rümeysa Tozlu, Netice Barçın'ın komşusu olduğunu, olay günü bir arkadaşı ile evlerinin önünden geçerken bir kişinin çıplak bir şekilde pencereden aşağıya düşüşünü gördüğünü söyledi.

Tozlu, "Arkasından pencereden elbiseleri aşağıya doğru düştü. Bu sırada pencerede bir el gördüm ve evin penceresinin camı kapandı. Önce bir komşumuz aşağıya inip ölen kişinin başına geldi. Daha sonra Kamil Barçın, Netice'nin başına geldi. Bu sırada Kamil ile aşağı inen diğer komşu arasında tartışma yaşandı. Ben Netice'nin başına gittiğimde saçlarının ıslak ve çenesini yere vurmuş olduğunu gördüm. Netice henüz ölmemişti. Daha sonra öldüğünü öğrendim" diye konuştu.

Bunun üzerine sanık avukatı Süha Erdoğdu da tanığın daha önce savcılıkta verdiği ifade ile şimdiki ifadesi arasında çelişkiler olduğunu savunup, mahkeme tarafından bu tanıklığın dikkate alınmamasını talep etti.

"Beni katil olarak gösterdiler"

Sanık Kamil Barçın ise bir televizvon kanalında yapılan program ile soruşturmanın gizlilik ilkesinin ihlal edildiğini, bu nedenle program yapımcısı hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Hakim Haşim Kızıltaş, soruşturma evraklarının tamamlanması ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Netice Barçın'ın babası Necati Kayık, mahkeme çıkışı sanık Kamil Barçın'a tepki göstererek, uzun süre adliye önünde bağırdı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Kayık'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Olay

Palandöken ilçesi Kayakyolu semtinde 3 Haziran 2012'de meydana gelen olayda, Netice Barçın 4'üncü kattan düşerek ölmüş, olay anında evde bulunan Barçın'ın eşi ile kuması Esengül Nikbay, gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanık Kamil Barçın hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve eziyet" suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, Esengül Nikbay hakkında ise "Basit kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Esengül Nikbay Kamil Barçın Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title