Haberler

Erzincan'daki facia 5.5 saat önce geliyorum demiş! Dev yarık fark edilince çalışmalar durdurulmuş

Güncelleme:

Erzincan'da altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu göçük altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken, olayla ilgili çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı. Felaketin yaşandığı gün saat 09.00 itibarıyla liç alanında dev bir yarığın fark edilmesiyle çalışmaların durdurulduğu ve 100'ün üzerinde işçinin sahadan çekildiği öğrenilirken, çöküntü yaşanan alanın çimentoyla kaplandığı iddia edildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde önceki gün meydana gelen toprak kayması nedeniyle kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları gece gündüz demeden sürerken, Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Facianın yaşandığı günün sabahında işçilerin liç alanında dev bir yarığı fark etmesiyle çalışmaların durdurulduğu ve çöküntü yaşanan alanın çimentoyla kaplandığı öne sürüldü.

TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİLERİ ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler'deki maden sahasında, salı günü saat 14.28'de Eski Değirmen mevkiinde heyelan yaşandı. Maden ocağı sahasındaki 200 metre yüksekliğindeki biriktirilmiş toprak kaydı. 10 milyon metreküp olduğu hesaplanan kütlenin yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği tespit edildi. Koca bir dağın çöktüğü olayda toprak altında kalan 9 madenciyi kurtarmak için bölgeye Erzincan Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Toprak altında kalan 9 işçiye ulaşabilmek için çalışmalar aralıksız sürürken arama kurtarma ekipleri çalışmalarına gündüz olduğu gibi günün ilerleyen saatlerinde de devam ediyor.

Erzincan'daki facia 5.5 saat önce geliyorum demiş! Dev yarık fark edilince çalışmalar durdurulmuş

FACİA SAATLER ÖNCESİNDEN GELİYORUM DEMİŞ

Firma sorumlusu dahil 8 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili çok konuşulacak iddialar da ortaya atıldı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre altın madeni sahasındaki facia saatler öncesinde resmen geliyorum demiş.

İŞÇİLERDEN "BURASI ÇÖKECEK" UYARISI

Felaketin yaşandığı günün sabahında saat 09.00 gibi rutin kontroller sırasında liç sahasında dev bir yarık fark eden işçilerin "Burası çökecek" uyarısıyla harekete geçen ustabaşının yetkililere haber vermesiyle saat 09.30 itibarıyla çalışmaların durdurulduğu ve 100'ün üzerindeki işçinin sahadan çekildiği iddia edildi.

Erzincan'daki facia 5.5 saat önce geliyorum demiş! Dev yarık fark edilince çalışmalar durdurulmuş

10 MİLYON METREKÜP TOPRAK 9 İŞÇİYİ İÇİNE ALIP KAYIYOR

Çöküntünün meydana geldiği alanın çimentoyla kapatılması sonrasında 3 uzmanın inceleme yapmak üzere beyaz bir araca binerek tepeye çıktıkları ve araç dönüş yolundayken zehir tepesinin hareketlenerek 10 milyon metreküplük toprağın, 9 işçiyi içine alarak 800 metre kadar kaydığı ifade ediliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Erzincan Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

anti mizantropist:

Yok canımmm takdiri ilahi adamların eceli gelmiş, kader kader, yok öyle doğa olayı fizik bilim falan yok öyle şeyler; Ellah istedi ol dedi oldu, tamam hadi herkes sandığa oy vermeye.

163
136
yanıtYanıtla
D:

Bak kardeş İslam da böyle bir anlayış yoktur. İslam'da tevekkül vardır. Nereden bu yalan yanlış bilgileri bulup söylüyorsunuz. Böyle saçma bir anlayışı İslam'a mal etmeye utanmıyormusunuz.

yanıt119
yanıt34
Zaky:

Sevgili D: Elhammdurullah bizde muslumaniz ve islamda tevekkul oldugunu biliyoruz. Bizim kizdigimiz yedikleri haltlari kader, allahin takdiri diye lanse eden din taciri somuruculer ve buna inanip arkadina takilan aptal muslumanlar. Allah akil vermis kullan diye. Kimse takdir-i ilahiyi tartismiyor bilime sirtini donup sonuclarini irdeleyenleri imansiz diye lanse eden islam somuruculeri. Kim olduklari da belli. Defolup gitmediler sulukler

yanıt29
yanıt9
Oktay Ünlü:

Bakara 195: Allah yolunda harcama yapın KENDİ ELLERİNİZLE KENDİNİZİ TEHLİKEYE ATMAYIN işlerinizi iyi yapın şüphesiz ALLAH işini düzgün yapanları sever.

yanıt24
yanıt1
Oktay Ünlü:

Anti bilmemney Bi kere sen kimsin adın sanın belli değil daha doğru düzgün Allah yazmayı bile beceremiyorsun Rabbime şükürler olsun beni senin gibi yaratmamış

yanıt11
yanıt4
Onur Aktaş:

murat kurum izin vermiş kanada şirketine şimdi ist un başına bela olacak

128
62
yanıtYanıtla
Hüseyin Bakkal:

yavaşş gelll...

yanıt12
yanıt16
Ali :

Videoda fark ettiyseniz tam da doğaya müdahale edilen yerden kayıyor toprak. Yazıklar olsun buraya ruhsat çıkaran yöneticilere. Yazılar olsun rant, para uğruna ülkesini satanlara. Hakkımız varsa haram, zehir, zıkkım olsun. Her zamanki gibi ölenler öldüğüyle kalıp gidecek...

150
12
yanıtYanıtla
zebil animation:

firmanın %80 kanada lı acaba bu firma kanada da bu şekilde çalışabilir mi .Birileri" vatana ihanet nedir bilir misiniz" diyordu işte vatana ihanet tam da burdur.

112
9
yanıtYanıtla
Mülayim sert:

Geri kalmış ülkelerin özelliği kadercilik insana değil maddiyata değer verilmesi dini ve millî duygular ile Cahil insanların çok kolay yönlendirilmesi eğitim düzeyinin düşük olması gelir adaletsizliği yakında seçim var hadi sandığa

84
12
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title