Haberler

Erzincan'daki "Ergenekon terör örgütü" davası

"Ergenekon terör örgütü"nün Erzincan yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle haklarında 7,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenen 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

"Ergenekon terör örgütü"nün Erzincan yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle haklarında 7,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenen 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig ve Bülent Bakıcı ile avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Murat Ekli ve Aymelek Karabacak duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan sanık Murat Yılmaz, hakkındaki iddiaları reddederek, soruşturma kapsamında Erzincan Merkez Komutanlığı'ndaki odasında arama yapılmak istendiğini ancak ilgili makamlarca buna izin verilmeyerek, askeri savcılık kararıyla oda kapısının mühürlendiğini söyledi.

Yılmaz, "Bu kapı 3 yıldır mühürlü halde duruyor. Mühürlü alan içerisinde sekreterya, arşiv odası ve makam odası bulunuyordu. Bu oda içerisinde personellerin dosyaları ve benim şahsi bazı eşyalarım var. Görevi bittikten sonra buradan ayrılan personellerin evrakları o oda içerisinde" dedi.

Sanıklardan eski polis memuru Fatih Kutbay da söz konusu "Ergenekon terör örgütü" ile her hangi bir ilgisinin bulunmadığını, akli dengesinin yerinde olmadığı yönündeki iddialar yüzünden defalarca hastane hastane dolaşıp rapor aldığını belirtti.

Raporu devam ederken meslekten ihraç edildiğini kaydeden Kutbay, "Ben, akli dengemin yerinde olduğunu ispat ettim. Emniyet içerisinde dönemin şube müdürlerinin kin ve nefreti dolayısıyla bu dosya içinde adım geçiyor. Ayrıca terörle mücadele şubesi tarafından 4 bin kişinin fişlenmesine ilişkin hazırladığım DVD'yi dönemin Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e ben verdim" diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, adı geçen gizli tanıkların uyuşturucu ticareti başta olmak üzere birçok sabıkalarının bulunduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıklar ve avukatlarını dinledikten sonra, dosyanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde süren Ergenekon dosyası ile birleştirilmesi talebinin iletilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan sanıklar Erdal ve Abdullah Erdoğan'ın avukatı Mehmet Uysal, "Bu dava ülkemiz adına bir talihsizliktir. Böyle davalar açılmamalı, görülmemelidir. Bu açıkça bir konjonktürel davadır" ifadelerini kullandı.

- İddianameden

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig, Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Bülent Bakıcı, Murat Ekli ve Aymelek Karabacak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak kullanmak", "patlayıcı madde bulundurmak" ve var olan örgütün korkutucu gücünden yararlanarak "tehdit" suçlarından 7,5 yıldan 27 yıla kadar değişen hapis cezası isteniyor.

- Sanıklar sırayla adliyeden dışarı çıkıyor

- Sanıklar Erdal Erdoğan ve Davut Konig

- Sanık Murat Yılmaz

- Avukat Mehmet Uysal'ın açıklamaları

- Adliye yazısı (farklı açı)

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erdoğan Erdal Erdoğan Murat Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title