Haberler

Erzincan'da 'Semt Kütüphanesi Projesi' Hayata Geçirildi

Erzincan’da ’Semt Kütüphanesi Projesi’ hayata geçirildi.

Erzincan'da 'Semt Kütüphanesi Projesi' hayata geçirildi. DAP Bölgesinde okuma kültürünün geliştirilmesi projesi çerçevesinde Erzincan İl Müftülüğü tarafından cami ve Kur'an kursları bünyesinde yapımı tamamlanan yedi adet semt kütüphanesi, hizmete başladı.

Hayata geçirilen kütüphaneler hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yavuz Karabayır, "Yapımı tamamlanan kütüphaneler, Geçit TOKİ Camii Semt Kütüphanesi, Aydınlıkevler Camii Semt Kütüphanesi, Dedepaşa Kuran Kursu Semt Kütüphanesi, Yalnızbağ Afetevler Camii Semt Kütüphanesi, Ersevenler Camii Semt Kütüphanesi, Akyazı Beldesi Hacıbayram Camii Semt Kütüphanesi ve Yoğurtlu Beldesi Camii Semt Kütüphanesi olmak üzere 7 tanedir. Projelerimizin gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkıları bulunan DAP İdaresine, Valiliğimize, Belediyemize, İl Özel İdaremize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz. Projelerimizi, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kitaba ve bilgiye kolayca ulaşabilecekleri, kültürel faaliyetlerini gerçekleştirilebilecekleri, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, zamanlarını verimli şekilde değerlendirebilecekleri, onlara okuma alışkanlığının kazandırılacağı semt kütüphaneleri şeklinde hazırladık. Bu Semt kütüphanelerimizde; Kütüphane (her yaştan insanımıza hitap edebilecek), mescit, bilgisayar odası, okul öncesi 4-6 yaş Kur'an kursu, çocuk oyun alanları, yetişkin Kur'an kursu, mutfak ve toplantı salonu bulunmaktadır" dedi.

Kütüphaneye ve kitaba erişimin zor olduğu şehrin uzak mahallelerinde, doğusunda, batısında, kuzeyinde güneyindeki cami ve Kur'an kurslarının atıl durumda olan yerlerini değerlendirdiklerini ifade eden Karabayır, "DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın destekleri ile yapılan çalışmalar sonucunda kullanılmayan durumda olan mekanları şu anda içinde bulunduğumuz çok nezih, temiz, düzenli, sessiz ilim yuvaları haline getirdik. Projelerimizin diğer bir güzelliği de değişik bölge ve mekanlarda, ihtiyaç duyulan mahallerde bulunmasıdır. Böylece amaçlanan hedef, öğrencilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın, çok daha kolay bu imkana kavuşacak olmasıdır. Evlerine yakın bu kütüphanelerde okuma faaliyetini çok rahat bir şekilde yapabilecekler. Özellikle kent kütüphanelerimize, il halk kütüphanesine uzak olup buralara gitmekte güçlük çekenler için yeni fırsatlar hazırlamak ve mahallede bulunan öğrencilere sağlıklı bir ortamda ders çalışma imkanı sunmak üzere DAP ile müftülüğümüz arasında imzalanan protokol ile projeleri gerçekleştirdik. Ahlaki olarak kendisini geliştirmemiş, ailesine, küçüklerine, büyüklerine, toplumuna ve devletine-milletine karşı vazifelerinin farkında olmayan bir insanın hangi ilimle, hangi eğitimle donanırsa donansın kimseye bir faydası olmaz. İşte bu nedenle, insanlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bahsetmiş olduğumuz noktaya getirebilmek için bu tip yerlere ihtiyacımız var. Kütüphane, mescit, Kur'an kursunun bir arada olmasını bu nedenle önemsiyoruz" şeklinde konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuran-ı Kerim Yalnızbağ Erzincan Akyazı Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title