Haberler

Erü'de Ulusal Ekserji Yaz Kursu

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) uluslararası çapta bilim adamlarının katılımıyla Türkiye'deki enerji verimliliği masaya yatırıldı.

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) uluslararası çapta bilim adamlarının katılımıyla Türkiye'deki enerji verimliliği masaya yatırıldı. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda uluslararası çapta bilim adamlarının katılımıyla '12'nci Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu' başladı.

12. Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu'nun açılışına Erciyes Üniversitesi'nden Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Yetim ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri katılırken yurt içi ve dışından birçok akademisyen katıldı. Kurs ile ilgili olarak Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yunus Çengel enerji konusunda Türkiye'nin çok büyük açığı olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Enerji çok önemli. Ülke olarak enerjinin 4'e 3'ünü yurt dışından ithal ediyoruz. 2014'te enerjiye ödediğimiz para 4 milyar dolar. Cari açığın büyük kısmı bununla ilgili. Bununla mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için de kaynak ve önemlisi bilgiye sahip olmak gerekiyor. Kaynağın en etkin şekilde kullanılabilmesi için bilgiye ihtiyaç var."

Prof.Dr. Çengel, kursun içeriği hakkında da ise, "Ekserji ile mevcut bir kaynağı en faydalı şekilde nasıl kullanırız? Bunun mekanizmaları nelerdir? Yöntemleri nelerdir? Nasıl analiz yapılır? Bunların anlatıldığı bir kurs düzenleniyor. Enerji'nin faydalılığı, özü ve en iyi şekilde enerjinin nasıl kullanılabileceği, israfların nasıl minimize edileceği ekserjinin alanıdır" diye konuştu.

Kanada Ontario Üniversitesi Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. İbrahim Dinçer ise, konuşmasında ekserji ile enerjinin kalite boyutunu ortaya koyduklarını belirtti. Prof.Dr. Dinçer, şöyle dedi:

"Ekserji ile enerji sistemlerinin ne kalitede olduğunu, ne düzeyde faydalı ve verimli olduğunu, kayıpların ne derece olduğunu belirleyebilme ve analiz edebilme imkanını buluyoruz. Ekserji bizim kullanabileceğimiz bir ana eleman. Bunun ülkemizde genişlemesini ve uygulanmasını savunuyoruz. Bizim amacımız enerjiyi daha kaliteli, çevre dostu, verimli bir şekilde nasıl sürdürülebilir bir hale getireceğiz bunun cevaplarını bulma çabasıdır."

Üç gün boyunca sürecek kurs birçok bilim adamını ve akademisyeni ağırlayacak. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Hasan Yetim Türkiye Politika Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title