Haberler

"Ergenekon" Davası

"Yıldız", "Ergün Poyraz'a yazdığı kitapların bütün evraklarını Tuncer Kılınç Paşa veriyormuş" dedi.

"Ergenekon" davasında dinlenilen gizli tanık

"Yıldız", " Ergün Poyraz'a yazdığı kitapların bütün evraklarını Tuncer Kılınç Paşa veriyormuş" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada, tanık olarak ifade veren organize suç örgütü elebaşısı Kürşat Yılmaz, davada yargılanan sanıklardan Sedat Peker'i tanıdığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk'un, "Veli Küçük'ü tanır mısınız-" diye sorması üzerine Yılmaz, "Hayır, tanışmam. Sadece bir cenaze merasiminde karşılaşmıştık. Orada görmüştüm" dedi.

Yılmaz, "Ergenekon" soruşturması sırasında şüpheli olarak ifadesinin alındığını, daha sonra davaya tanık olarak eklenmesine bir anlam vermediğini belirterek, "Savcı Zekeriya Öz'e de ifade verirken söyledim. 'Ergenekon diye bir örgütün olduğuna inanmıyorum' dedim. Başka bir örgüt var. Cemaat tarafından yönetiliyor. Bana da teklif ettiler ama ben kabul etmedim diye söyledim" şeklinde konuştu.

Bu davada yargılanan insanların vatanperver olduğunu ve hepsine saygı duyduğunu söyleyen Yılmaz, "Dün Kurtuluş savaşı bugün 'Ergenekon'. Türk Milleti bir çıkış yolu bulacak ve bir gün bunun hesabı sorulacak" dedi.

-Gizli tanık "Yıldız"

Yılmaz'ın ifadesinin tamamlanmasının ardından sesi ve görüntüsü değiştirilerek dinlenilen gizli tanık "Yıldız" da Kandıra F tipi cezaevinde tutuklu olarak bulunduğu sırada, aynı cezaevinde olan Sedat Şahin ve Mehmet Sarıoğlu'nun başını çektiği bir grupla spor alanlarına ve bahçeye çıktığını kaydetti.

Bir süre sonra cezaevine davanın sanıklarından Ergün Poyraz'ın geldiğini ve aynı grupla spor alanlarına ve bahçeye çıktığını belirten gizli tanık "Yıldız", şunları söyledi:

"Sedat Şahin ve Mehmet Sarıoğlu, Ergün Poyraz'ı çok merak ediyordu. Kitaplar filan yazıyor diye. Ergün Poyraz ile sohbet ediyorlardı. Cezaevi raconu olarak biz küçükler de dinliyorduk. Bir gün Ergün Poyraz'ı 'Senin ağan kim-' diye çok sıkıştırdılar, o da 'Tuncer Kılınç Paşa' dedi. Ergün Poyraz'a yazdığı kitapların bütün evraklarını Tuncer Kılınç Paşa veriyormuş. Sabih Kanadoğlu, Nuh Mete Yüksel hep Ergün Poyraz'ın arkadaşıymış. Hatta Sedat Şahin'e kendisi önce çıkarsa Danıştay'da mı Yargıtay'da mı tanıdıkları vasıtasıyla yardımcı olacağını söylüyordu."

Gizli tanığa sorular yönelten Ergün Poyraz, tanığın beyanlarının doğru olmadığını savundu.

Duruşmayı izleyenler arasında, CHP milletvekilleri Erdal Aksünger, Ali Özgündüz, Hasan Ören, Ali İhsan Köktürk, Birgül Ayman Güler ve Mahmut Tanal ile eski MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı da yer aldı.

Bu arada, duruşmaya verilen arada davanın tutuklu sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı İrem Çiçek hakkında, müvekkiliyle duruşma salonunda görüşmek konusunda ısrar ettiği için tutanak tutulduğu öğrenildi.

Muhabir: Enes Can - Funda Kılıçerli / Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Kürşat Yılmaz Tuncer Kılınç Ergün Poyraz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title