Haberler

Ergan Dağında Mayıs Ayında Kayak Keyfi

Türkiye'nin önemli kış sporları merkezleri arasına girmek için Munzur Dağı eteklerine yaptırılan Ergan Dağı Kayak Tesislerinde Mayıs ayının son haftasında kayak keyfi yaşandı.

Türkiye'nin önemli kış sporları merkezleri arasına girmek için Munzur Dağı eteklerine yaptırılan Ergan Dağı Kayak Tesislerinde Mayıs ayının son haftasında kayak keyfi yaşandı.

Deniz seviyesinden 3 bin 258 metre yükseklikteki Munzur Dağlarının, 2 bin 970 metresi üzerine kurulan kış sporları merkezi, Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü sporcularına ilkbaharda kayak yapma olanağı sağladı. 1998 yılında dönemin Valisi rahmetli Recep Yazıcıoğlu tarafından keşfedilen ve kayak merkezi olması için girişimleri başlatılan Ergan Dağı, 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kış Turizm Merkezi ilan edildi. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ve Vali Abdulkadir Demir'in üç yıl süren çabaları sonucu mekanik tesislerin direkleri dikildi. Yaklaşık 12 kilometreyi bulan pist uzunluğu ile iddiaylı konuma gelen Ergan Dağı Kayak tesislerinde yılın 6 ayı kayak yapma olanağı bulunuyor. Merkezin hala karla kaplı olması nedeni ile Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal ve sporcuları, geçtiğimiz hafta sonu kayak yaptılar. Kayak keyfi yaşayanları Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır (AKP) da yalnız bırakmadı. Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal. Mayıs ayının son haftasında Türkiye'nin çok az yerinde kayak yapma olanağı kalmadığını belirtti. Vali Abdulkadir Demir, Ergan Dağı'nda bu mevsimde kayak yapmanın Türkiye ve Dünya'da çok az rastlanılacak bir olay olduğuna değinerek 'Bunu kayıtlara geçirmek ve buradaki imkanlarımızın ne olduğunu göstermek istedik. Ergan Dağı, Kış turizminde söz sahibi olacaktır. Kar makinalarla sıkıştırıldığında Haziran ayı başında bile kayak yapacak imkana sahibiz ' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title