Haberler

Erdoğmuş: "Bu Projeye Dünyaca Ünlü Bir Çok Futbolcu İlgili"

Alanya’daki Fortuna Resort projesine dünyaca ünlü birçok futbolcunun ilgi gösterdiğini belirten TAYA İnşaat Genel Müdürü Ali Erdoğmuş, "Belçika Milli Takım oyuncusu Christian Benteke, Kasımpaşa’da oynayan Malki ve Göztepe’de oynayan Mirkan Aydın bizim projemizden konut satın aldılar" dedi.

Alanya'daki Fortuna Resort projesine dünyaca ünlü birçok futbolcunun ilgi gösterdiğini belirten TAYA İnşaat Genel Müdürü Ali Erdoğmuş, "Belçika Milli Takım oyuncusu Christian Benteke, Kasımpaşa'da oynayan Malki ve Göztepe'de oynayan Mirkan Aydın bizim projemizden konut satın aldılar" dedi.

CNR Expo Fuar Merkezi'nde stant açarak ziyaretçileriyle buluşan Fortuna Resort projesinin sahibi TAYA İnşaat Genel Müdürü Ali Erdoğmuş ve engelliler için tasarladığı "Slave" aracını icat eden Alman Michael Heil, İHA'ya açıklamalarda bulundu.

Alanya'da toplam 30 bin metrekarelik bir proje yaptıklarını ifade eden olduğunu söyleyen Ali Erdoğmuş, "Toplam 360 daireden oluşan ve sosyal tesisleriyle 5 yıldızlı bir hotel konseptinde bir proje. Bu projeyi tasarlarken, engelli vatandaşlarımızın da normal vatandaşlarımızın da rahatlıkla yaşamı kolaylaştıracak olanaklar sundu. Dün Dünya Engellileri günü nedeniyle bugün buradaki fuara katıldık. Bir farkındalık yapmak istiyoruz. Çünkü tüm insanların yaşamı kolaylaştıracak ve engelleri kaldıracak olacak olan bizleriz. Biz bu projemizde buna özen gösterdik. Bütün vatandaşların kullanabileceği, 5. yıldızlı otel konforunda, Alanya'nın kumunu, güneşini yaşayabileceği bir proje yaptık" şeklinde konuştu.

"BU PROJEYE DÜNYACA ÜNLÜ BİR ÇOK FUTBOLCU İLGİLİ"

Projeye dünyaca ünlü bir çok futbolcuların ilgili olduğunu belirten Erdoğmuş, "Belçika Milli Takım oyucusu Christian Benteke, Kasımpaşa'da oynayan Malki, Göztepe'de oynayan Mirkan Aydın bizim projemizden konut satın aldılar. Özellikle Avrupa piyasasında engelli sporcuların da çok rağbet ettiği bir proje. Satışlarımız devam etmekte. Projemizin birinci etabı tamamlandı. Her şeyiyle yaşamaya hazır durumdadır" ifadelerini kullandı.

"BURASI SADECE ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN YAPILMIŞ BİR PROJE DEĞİL"

Alanya'daki projede riskin olmadığını ifade eden Erdoğmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Burası sadece engelli vatandaşlar için yapılmış bir proje değil. Bir gün hepimiz yaşlandığımız zamanda fiziksel engelleri aşmakta zorlanacağız. Buradaki yaşam hepimiz için var. Engel olmadığından dolayı, engellilere farkındalık yapmak için burada olduk. Burası sadece engelliler için ya da sadece normal vatandaşlar için bir proje değil. Herkes için bir proje. O yüzden özel bir proje oldu. Özellikle yurtdışından gördüğümüz talep fazlasıyla heyecanlandırdı. Yatırım azmimizi üst seviyelere çıkardı. Biz burada hiçbir risk ile karşılaşmadık."

"SIRADA REHABİLİTASYON PROJEMİZ VAR"

Bu projeden sonra sitenin yakınında rehabilitasyon projelerinin olduğunu vurgulayan Ali Erdoğmuş, "Onu planlıyoruz şu anda. Zaten alanın düz ve geniş olması sebebiyle buradaki tüm insanların spor yapabileceği olanaklar sunuyoruz. Gerek Futbol, basketbol, tenis, yüzme, kapalı bir havuzumuz var. Herkesin kullanabileceği şekilde dizayn ettik. Engelli vatandaşlarımızın da özellikle bunları kullanabilmesinde kolaylıklar sunduk" dedi.

Projedeki dairelerin talebinin iyi olduğunu belirten Ali Erdoğmuş, sözlerine şöyle noktaladı:

"Talep gayet iyi. Yüzde 60 seviyesinde satış gerçekleştirdik ve satışlarımız devam ediyor. İlgi iyi derece yüksek."

"CNR EXPO ALMANYA'YA GÖRE KÜÇÜK AMA TEKNİK AÇIDAN İYİ"

CNR Expo'nun Almanya'daki fuarlara göre çok küçük olduğunu söyleyen Micheal Heil, "Ama teknik açıdan ve içinde olan malzemeler bakımından çok iyi. Engelleri aşabilmek için, daha iyi olmasını için neler olabilir diye ona bakmamız lazım" dedi.

Fortuna Resort'un dinlenme ve konut tesisi olduğunu söyleyen Heil, "Engellilerin ve engelsizlerin bir arada yaşayabileceği bir merkez. Rehabilitasyon merkezi sadece engellilerin olduğu bir yer değil. Fortuna Resort o yüzdende çok iyi" şeklinde konuştu.

"REHABİLİTASYON TÜRKİYE'DE YAYGIN DEĞİL"

Rehabilitasyon merkezlerinin Türkiye'de önde olmadığı için şaşırdığını vurgulayan Heil, "Bizim yanımızda engelli olan Türk vatandaşları da var ve onlarda şaşırıyor. Türkiye'de bu teknolojinin üst seviyede bir yerde olması gerektiğini düşünüyorlar. Kendi ürettiğimiz ürünler maalesef buraya gelmemiş" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ENGELLİ OLMAK ZOR"

Türkiye'de engelli yaşamanın zor olduğunu belirten Michael Heil, "İstanbul'da taksiye bineceğim zaman yere sıfır bir yer yok. Bir restorana gideceğim yere sıfır, rahatça girebileceğim bir restoran yok. Burada bunun gibi bir çok şey ile karşılaşıyorum ve rahatsız oluyorum" dedi.

"SLAVE'İ RAHATÇA HER YERE GÖTÜREBİLİYORSUNUZ"

Kendisinin icat ettiği ve engelliler için tasarladığı "Slave" adını verdiği araçla ilgili olarak ise Michael Heil, şunları söyledi:

"Ben çok seyahat eden bir insanım. Yalnız seyahat edip, yanımda çok eşya olan biriyim. Burada o seyahatlerimde otele gitme, havalimanına gitme, in, binme derken o eşyaları da taşıyabilip, hızlı ilerleyebilmem açısından bir fikir aradım, buldum ve hayata geçirdim. Bunun hazlı olması, hafif olması, pilinin hemen değişebilmesi ve uzun süre tutması açısından iyi bir araç. Bunu küçük arabalarla da rahatça her yere koyup, götürebiliyorsunuz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Christian Benteke Erdoğmuş Belçika Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title