Haberler

Engellilerden Muhteşem Gece

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, düzenlenen geceyle izleyenleri büyüledi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, verdiği Türk Halk Müziği konseri ve düzenlediği geceyle izleyenleri büyüledi.

Belediye Sanat Merkezi'ndeki konsere, Belediye Başkanı Osman Zolan eşi Berrin Zolan, başkan yardımcısı Şamil Çınar, Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan ile engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Programda, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. Birbirinden güzel eserleri başarıyla sunan engelliler, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Geceye katılanlar, engellilerin performansını uzun süre alkışladı. Gönüllerince eğlenen izleyenler, unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadı.

Anadolu'nun vazgeçilmezi kına gecesi ise geceye ayrı bir renk kattı. Sahnede gelinin eline kına yakılması izleyenlerden tam not aldı.

Engellilerin uzun süre unutamayacakları program yaklaşık 2 saat sürdü.

Başkan Zolan, gecede sahne alan engellilerin her birini ayrı ayrı kutladı. Başkan Zolan, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için çalıştıklarını belirterek, 'sosyal ve kültürel etkinliklerinize de ayrı bir önem veriyoruz. Tek amacımız, tek gayemiz sizlere daha iyi hizmet etmek ve sizlerin yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Siz engellilerimizin sorunlarını çözmek bizim birinci görevimizdir. Görüldüğü üzere sizlere fırsat verildiğinde neler yapabileceğinizi en güzel şekliyle bizlere sundunuz' dedi.

Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan da herkesin engelliler için bir şeyler yapmaya çalıştığını belirterek, 'Birlikte daha güzel günleri göreceğimize inanıyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayıp geldiniz. Başkanımız ve diğer protokol üyeleri buradalar. İnşallah farklı etkinliklerle yeniden karşınızda olacağız. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri de gösteriye katılımlarıyla destek verdi. Ben kendilerine de teşekkür ediyorum' dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Programda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında Denizli Belediyesi'nde "Engelleri Aşalım Satranç Turnuvası"nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Buna göre 8 farkı kategoride yarışan 225 satranç tutkunu sporcudan 2002 Genel Küçükler Kategorisi'nde 1. Umutcan Çetinkaya, 2. Ata Gündüz Uyan ve 3. Can Deniz Çağırgan, 2002 Kızlar Kategorisi'nde 1. Alara Zeycan, 2. Leman Demirelli ve 3. Gözde Aleyna İlci, 2000 Kızlar Kategorisi'nde 1. Nur Tuba Manaz, 2. Beyzanur Toydemir ve 3. Elif Kayabaşı, 2001 Genel Küçükler Kategorisi'nde 1. Ozan Kaymak, 2. Alperen Şahin ve 3. Muhammet İlal, 2003 Kızlar Kategorisi'nde ise 1. İlayda Kaygısız, 2. Helin Urhan ve 3. Ecenaz Özçelik, 2003 Genel Küçükler Kategorsi'nde ise 1. Cem Kömürcüoğlu, 2. Hüseyin Çavdar ve 3. Metehan Barut, Kadınlar Kategorisi'nde 1. Eda Yalçınkaya, 2. Dilara Çakanel ve 3. Cansel Ayten Özkan, ve Genel Kategoride ise 1. Hakan Bulgurlu, 2. Mahmut Çimendağ ve 3. Ataberk Öğmen ödül aldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, ödülleri verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title