Haberler

Engelli Minikler 'Kötü Adamları' Yakalamak İçin Görev Başında

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ’Engelliler Haftası’ dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte polis kıyafetleri giyinen engelli çocuklar, polislerle dolu dolu bir gün geçirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ' Engelliler Haftası' dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte polis kıyafetleri giyinen engelli çocuklar, polislerle dolu dolu bir gün geçirdi. Yaptıkları gösterilerle hem kendileri eğlenen hem izleyenleri eğlendiren engelli minikler, polis ağabeyleriyle zırhlı araçlara binerek, 'kötü adamları' yakalamak için göreve bile çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Özel Hareket Daire Başkanlığında engelli çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi. Program kapsamında Aktürk Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri, izleyenlere çeşitli gösteriler sundu.

Hem eğlendiler hem eğlendirdiler

Şehitler Abidesi önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, polis kıyafetleri giyinen engelli çocuklardan oluşan tören takımı, temsili olarak ailelerini ve protokolü selamlandı. Selamlamanın ardından yine çoğunluğunu engelli çocukların oluşturduğu ritm grubu, davullarla İzmir Marşı ile Gençlik Marşı'nı çaldı ve söyledi. Yöresel kıyafetler giyinen engelli çocukların oynadığı halk oyunları gösterisiyle izleyenler görsel bir şölen yaşadı. Hem eğlenen hem eğlendiren engelli miniklerin Harmandalı oyunu izleyenlerin beğenisini topladı. İzleyenler de miniklerin gösterilerine alkışlarıyla eşlik etti.

Engelli çocuklar 'kötü adamları' yakalamak için göreve çıktı

Bir günlük de olsa polis olmanın, polis kıyafeti giymenin sevincini yaşayan engelli çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, çocukların temsili olarak zırhlı araçlara bindirilerek göreve gitmeleri neşelerine neşe kattı. Zırhlı araçlarla Özel Harekat Dairesi Başkanlığı içerisinde tur atan engelli öğrenciler, saf ve temiz duygularla 'kötü adamları' yakalamaya gittiklerini ifade ettiler.

Temsili olarak gittikleri görevlerden dönen çocukları polis köpekleri karşıladı. Özel eğitimli narkotik madde arama köpekleri, araç içi bomba arama köpeklerinin yaptıkları gösteriler ile itaat gösterilerini ilgiyle izleyen minikler, unutamayacakları bir gün yaşadı. Etkinlikte son olarak toplumsal olaylara müdahale aracının (TOMA) yanan lastiği ve kendi kendini söndürme gösterisi izleyenlerin ilgisine sunuldu.

Program sonunda İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Özrtürk, Aktürk Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdiresi Ünsel Taşdemir'e hediye vererek çiçek takdim etti. Taşdemir de Öztürk'e engelli öğrencilerin el emeği olduğu belirtilen bir hediye takdim etti.

Özel Harekat Daire Başkanlığının Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve engelli çocukların aileleri katıldı. Program, protokol, aileler ve öğrencilerle birlikte çektirilen toplu hatıra fotoğrafının ardından son buldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Engelliler Haftası Sebahattin Öztürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title