Haberler

Engelli Gençlerin İlk Oyuncakları Taurus AVM'de

Güncelleme:

Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinde, engelli gençlerin ürettiği ahşap oyuncakların ilk partisi, Engelli Dostu Taurus AVM'ye teslim edildi.

Çankaya Belediyesi bünyesindeki Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi'nde (ÇAÇOY) 12'si zihinsel, 16 engelli genç tarafından üretilen klasik ahşap oyuncakların ilk partisi, 'Engelli Dostu Taurus AVM'ye Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından teslim edildi.

Çankaya Belediyesi'nin dezavantajlı kesimlere yönelik yürüttüğü çalışmalar arasında önemli yer tutan Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi'nde, mesleki becerilerini işe dönüştüren gençler, ürettikleri oyuncakların ilk sipariş teslim heyecanını Bülent Tanık ve Taurus AVM Müdürü Meriç Kaptan ile birlikte yaşadı.

Başkan Tanık, ÇAÇOY Projesi kapsamında seri üretime geçildiğinin açıklanmasının ardından önemli sayıda yapılan ilk üretimin öngörülen sürede gerçekleştirdiğinin altını çizerek, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalardan biri olan projenin güzel ve olumlu sonucunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

Siparişlerin teslim adresi ise Çankaya Belediyesi Engelsiz İşyeri Teşvik Ödülü alan Ankara Taurus Alışveriş Merkezi oldu.

Engellilere yönelik çalışmalara özel önem verdiklerini, bu alanda destekleyici çalışmalar yürüttüklerini belirten Taurus AVM Müdürü Meriç Kaptan, ÇAÇOY'da üretilen çok özel oyuncakların ilk müşterisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

NOSTALJİ KOKAN OYUNCAKLAR

Meriç Kaptan, kalite ve sağlık bakımından son derece uygun oyuncakların, aynı zamanda nostalji koktuğunu ifade ederek, "Biz herkesin AVM'siyiz. Engelli gençler tarafından üretilen bu olağanüstü oyuncaklar, yarıyıl tatili için AVM'mize gelen çocukların oyuncak dolaplarının en özel bölümünde yer alacak. Bundan böyle de ÇAÇOY'la sosyal sorumluluk açısından değerlendirdiğimiz görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bizim Taurus AVM olarak engelliler için çok sayıda çalışmamız var. Bu oyuncakların da alışveriş merkezimizde stant ya da mağaza satışı şeklinde olması için girişimlerde bulunacağız" dedi.

Oyuncakların, Çankaya Belediyesi tarafından istihdam edilen 16 engelli genç tarafından olağanüstü bir performans gösterilerek, öngörülen süre içerisinde üretildiğini belirten Bülent Tanık, üretimde öncelikli olarak üretenlerin güvenliğinin esas alındığını söyledi.

SIFIR HATA İLE ÜRETİM

Ahşap oyuncakların neredeyse sıfır hatayla üretildiği bildiren Tanık, ahşap oyuncakların uluslararası standart olan yüzde 12 nem oranı altında üretildiğini ve bunun oyuncakların uzun ömürlü olmasını sağladığını kaydetti.

Tanık, çocukların sağlığı açısından hiçbir tehdit içermeyen oyuncakların tamamen doğal su bazlı boyalarla üretildiğini belirterek, engelli gençlerin, küçük kardeşleri için ürettikleri, tekli çıngırak, ipli çıngırak, yakalama fincanı ve fırıldaktan oluşan 320 adet oyuncağı büyük mutlulukla teslim ettiklerini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title