Haberler

Engelli Asker: Terör Bitmediği Sürece Ülkeye Barış Gelmez

Konya'da zihinsel ve bedensel engelli 75 genç, bir günlüğüne temsili olarak askerlik yaptı.

Konya'da zihinsel ve bedensel engelli 75 genç, bir günlüğüne temsili olarak askerlik yaptı. Üniformalarını giyip ellerini Türk bayrağına ve silahların üzerine koyup yemin eden askerlerden Mehmet Ali Kabak, "Terör bitmediği sürece bu ülkeye barış gelmez. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Zihinsel ve bedensel engelli 75 genç, bugün 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda temsili olarak bir günlük askerlik yaptı. Aileleriyle birlikte Hava Üs Komutanlığı'na gelen engelliler, askeri üniformalarını giyerek ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyup yemin etti. Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve davetliler katıldı.

Tümgeneral Özkaya, temsili olarak askerlik yapanları kutlayarak, "Her Türk evladının yüreğinde yatan askerlik sevdasını yerine getirmek için tüm engelleri aşan ve bugün bir eli silahında, bir eli arkadaşının omzunda karşımızda dimdik duran kahraman Mehmetçiklerimizi bu özel günlerinden dolayı kutluyorum. Hiç bir karşılık beklemeden yapılan askerlik hizmetini bir gün de olsa yerine getirme mutluluğuna ve şerefine ulaştınız. Bugün yaptığınız eğitimlerle bizlere asker olmak için hiç bir engeli tanımadığınızı ve ihtiyaç duyulduğunda Türk vatanını korumaya hazır olduğunuzu gösterdiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Bir günlükte olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten bedensel engelli 23 yaşındaki Mehmet Ali Kabak, şunları söyledi:

"Bir günlük askerliğimiz başladı. İlk önce yoklama alındı. Öğlen arkadaşlarımla karavanada yemek yedik. Şimdi de yemin törenimizi yapacağız. Keşke normal olarak askerliğimizi yapabilsek. Ama biz bu dünyaya engelli olarak geldik. Bu bir kader değil. Biz kaderimizle barışığız. Bu bir hastalık değil. Bu herkesin başına gelebilir. Hepimiz bir engelli adayıyız."

TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTİYORUZ

Terörün bitmesini istediğini belirten Kabak, "Ben sağlıklı olsaydım, Şırnak'ta terör örgütüyle savaşmayı çok istiyordum. Ben de PKK'nın bitmesini istiyorum. Bu illetten kurtulmak istiyoruz. Terör bitmediği sürece bu ülkeye barış gelmez. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.

Asker olmanın sevincini yaşayan engellilere bir günlük askerlik deneyiminin ardından terhis belgeleri verildi.

MKY(İA/SS) - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Özkaya Nezih Doğan Aydın Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title