Haberler

Enerji Etüdünün İmzaları Atıldı

Güncelleme:

İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü arasında GASKİ yönetim binasının enerji etüdünün yapılması için proje hibe destek anlaşması imzalandı.

Proje ile GASKİ yönetim binasının enerji etüdünün yapılarak verimlilik artırıcı projelerin çalışılıp, çıkan senaryolar üzerinden en uygunu seçilerek uygulama projelerinin hazırlanması ve enerji kimlik belgesinin alınması amaçlanmaktadır. Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, "İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak kurulduğumuz günden bu yana bize destek sağlayan, Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak yeni fikirlere ve projelere destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bizlerden desteklerini esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey de, "Çağımız enerji çağıdır. Dünyada önemli olan en değerli olan konulardan bir tanesi de enerji ve enerji verimliliğidir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak enerji verimliliğine çok önem veriyoruz. Enerjinin daha az sarf edildiği, ekolojik kent planlamasını Gaziantep'te gerçekleştiriyoruz. Kendi binalarımızın enerjisini verimli olarak kullanılması için de birçok projeler yapıyoruz." dedi. GASKİ Genel Müdürlüğü, İpek Yolu Kalkınma Ajansı arasında 2013 yılı doğrudan faaliyet destek programı kapsamında GASKİ Yönetim Binası için bir enerji renovasyon proje başvurusunda bulunduklarını vurgulayan Güzelbey, fizibilite ve binanın enerji verimlilik artırıcı uygulama projeleri için toplam 70 bin TL destek alındığını kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Bülent Özkan İpekyolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title