Haberler

"Elektronik, Elektrikli Ekipman ve Hizmetleri Fuarı"

Güncelleme:

ELECRAMA Fuarında 40 milyon dolarlık işlem gerçekleşti

Türkiye'den de bir çok üst düzey katılımcının yer aldığı Dünyanın en büyük "Elektronik, Elektrikli Ekipman ve Hizmetleri Fuarı" ELECRAMA 2012'de 40 milyon dolar değerinde işlem gerçekleştirildi.

ELECRAMA - Bombay, ELECRAMA-2012 kapsamındaki sona eren Alıcı-Satıcı Toplantısı hem uluslararası alıcıların hem de Hintli elektrikli teçhizat üreticilerinin benzeri görülmemiş ve yoğun ilgisiyle karşılandı. Tahmini işlem değeri 2.000.000.000 Rupi'yi (40.650.000 USD) aşarken, boru hattında da 5.000.000.000 Rupi (101.600.000 USD) değerinde işlem gerçekleştirildi.

Etkinlik, alıcılar ile satıcılar arasındaki 2.000'i aşkın planlanan toplantının yanında sayısız yan toplantıya ev sahipliği yaptı ve uluslararası alıcı delegasyonlarıyla iş bağlantısı kurmak isteyen hevesli satıcılar, daha önce hiç görülmemiş uzunlukta kuyruklar oluşturdu. Afrika, Latin Amerika, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan 30'u aşkın ülkeden 300'den fazla katılımcı, IEEMA'nın düzenlediği dünyanın en büyük elektrik iletimi ve dağıtımı fuarı olan ELECRAMA-2012 ile birlikte gerçekleştirilen 3 gün süren bu büyük alıcı-satıcı toplantısı etkinliğine katıldı.

En geniş katılımı gösteren Afrika delegasyonu Angola, Benin, Botsvana, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Etiyopya, Gabon, Gana, Kenya, Malavi, Mali, Fas, Mozambik, Nijerya, Güney Afrika, Senegal, Sudan, Tanzanya, Tunus, Togo, Uganda ve Zimbabv'den alıcıları içeriyordu.

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'nden alıcılar Malezya ve Tayland'ı temsil etti. Belarus, Gürcistan, Özbekistan'dan gelen BDT alıcılarının yanı sıra Arjantin, Brezilya, Şili ve Uruguay'dan gelen Latin Amerikalı alıcılar etkinlikte izdiham yarattı.

200'ü aşkın Hintli satıcı, ChangeXChange etkinliğinde Hindistan'ın arz tarafını temsil etti ve L&T, Finolex, EMCO, Perfect Controls, Leebo, ERL, Indo Asian Electric, VNS Switchgears vs. gibi büyük Hint şirketlerini içeriyordu.

Genus Power Infrastructures Ltd.'den Ashish Agarwal, etkinliğe harikulade bir ilgi gösterildiğini ve genel olarak etkinliğin iyi ilerlediğini düşünüyor. Perfect Controls'tan Bay Krishnamurthy ise, son derece faydalı toplantılar yaptıklarını ve IEEMA'nın üç güne yayılmış böylesi bir maraton düzenlemesinin takdir edilesi olduğunu belirtti. Finolex Cables İhracat Müdür Yardımcısı B.K. Sethi de toplantılardan sonra büyük siparişler alacaklarından emindi ve etkinliğin başarısı, bu toplantılardan sonra 1 milyon ABD Dolarını aşkın değerde bir boru hattı siparişi bekleyen Marsons Electricals'tan Nitin Jain tarafından da dile getirildi.

ELECRAMA-2012'yi heyecan verici ve etkinlik dolu bulan denizaşırı alıcılar, birçok ilgili satıcıyla tek platformda buluşmaktan son derece memnundu. Özbekistan, STIK Limited'den Granitsa Evgeniy Hint elektrik endüstrisine övgüler düzerken, Hindistanlı şirketleri Taşkent'e gelip daha fazla iş olanağı yaratmaya davet etti. Büyük bir heyecan içindeki Afrikalı alıcılar birkaç yüz ile birkaç milyon arasında değişen miktarlarda siparişler vermeyi planlıyorlardı. Bu görüş, hem Latin Amerikalı hem de Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'nden gelen alıcılar tarafından da paylaşıldı.

ELECRAMA-2012 Başkanı Indra Prem Menon, IEEMA'nın Hint elektrikli teçhizat ihracatlarındaki büyük artış göz önüne alarak, 'Hint Yapımı' markasını desteklemek amacıyla, ELECRAMA-2012 ile birlikte alıcı-satıcı toplantılarını düzenlediğini belirtti. Menon'a göre, gelişmiş ülkelerden gelen durgun talep ve gelişmekte olan ülkelerden gelen önemli ölçüde artan taleple, Hindistan ihracat piyasalarını tıklatmak üzere büyük bir potansiyel barındırıyor. Bayan Menon, Hindistan Ticaret Bakanlığı'na alıcı-satıcı toplantılarının organizasyonunda sunduğu destekten ötürü teşekkür etti.

IEEMA Başkanı Ramesh Chandak ise, Hindistan'ın elektrikli teçhizat ihracatlarının şu anda 4 milyar ABD dolarının üzerinde olduğunu fakat, global elektrikli teçhizat ticaretinin yalnızca %1'ini teşkil ettiğini belirtti. Hindistan Hükümeti, 2014 yılına kadar ihracatı ikiye katlayıp, 2010-11'de ulaşılan 246 milyar dolarlık düzeyden 450 milyar dolar düzeyine ulaşma hedefini belirledi. Elektrikli teçhizat dahil tüm sektörlerde, Hindistan'ın değer ekleme zincirini yukarı taşıması gerekli. Ramesh Chandak ise, IEEMA'nın gelecek on yılda elektrikli teçhizat alanındaki global ticarette %5 paya ulaşarak, ihracatları 25 milyar dolar düzeyine ulaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bombay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title