Haberler

Elazığ Emniyet Müdürü; Doçent Cinayetinde 7 Kişiden 5'i Tutuklandı

Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, elleri ve ayakları bağlı, kasığından vurulduktan sonra toprağa gömülmüş cesedi bulunan Doç.Dr.Bilgin Gürateş cinayetiyle ilgili açıklama yaptı.

Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, elleri ve ayakları bağlı, kasığından vurulduktan sonra toprağa gömülmüş cesedi bulunan Doç.Dr. Bilgin Gürateş cinayetiyle ilgili açıklama yaptı. Buran, Doç. Dr. Gürateş'in büroda öldürüldükten sonra tahta dolaba konulup çıkarıldığını söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan ve 28 Mart'ta ortadan kaybolan Doç. Dr. Bilgin Gürateş, elleri- ayakları bağlanıp, boynuna ip geçirilip, kasığından vurularak öldürülmüş halde toprağa gömülü bulundu. Olayla ilgili polisin yaptığı çalışmada gözaltına alınan 7 kişiden Recai Yıdızhan 'adam öldürme', oğlu Gökhan Yıldızhan, Semih Avcı, Abdulkadir Avcı ve Öner Yıldız, 'cinayete teşebüs' ve 'cinayete yardım' iddiasıyla tutuklandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ Eniyet Müdürü Ayhan Buran bugün olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in, 28 Mart günü Şehit Mehmet Ali Çakır Polis Merkezi'ne kayıp olarak bildirildiğini belirtti. Buran, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Doç.Dr. Bilgin Gürateş ile ilgili yapılan soruşturma neticesinde, 27.03.2012 günü, ilimiz Gazi Caddesi üzerinde bulunan Elliler Çarşısı İşhanı'nda silahla vurulmak sureti ile öldürüldükten sonra, cesedinin tahta dolaba konularak 28.03.2012 günü saat 09.00 sıralarında bahse konu adresten çıkartılmıştır. Minibüs ile Gümüşkavak Mahallesi'ne götürülerek bir müddet bekletildikten sonra 28.03.2012 günü gece 22.30 sularında yine aynı mahalle civarında bulunan Erpinik Dağı'na gömüldüğü anlaşılmış, maktülün cesedi 03.04.2012 günü saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp Doktoru nezaretinde gömüldüğü yerden çıkartılmıştır."

Emniyet Müdürü Ayhan Buran, olay faili ve yardım eden toplam 7 şahsın, olayda kullanılan suç aleti tabanca ve şarjöre basılı 9 dolu fişek ile yakalandıklarını, adli mercilere sevk edilen şahıslardan 5'nin tutuklandığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Üniversitesi Ayhan Buran Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
title