Haberler

Elazığ'daki Hortum Faciası

Güncelleme:

Maden ilçesi yakınlarında, işçilerin kaldığı şantiyede meydana gelen hortumun verdiği zarar gün ağarınca ortaya çıktı.

Elazığ'ın Maden ilçesi yakınlarında, işçilerin kaldığı şantiyede meydana gelen hortumun verdiği zarar gün ağarınca ortaya çıktı.

Yaşanan hortum dehşeti geride 6 ölü 7 yaralı bırakırken, olay yerinde bugün enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Olay yerinde hasar tespit çalışmalarını İl Afet Müdürü İhsan Görgöze yaparken, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Balık, "Haberi alır almaz Elazığ'a gelerek ilgili yerlerden bilgiler aldık. Önce 4 vatandaşımızın daha sonra da 2 vatandaşımızı kaybettik. Yaralıları hastanede ziyaret ettik. Acımız büyük, burada doğal afet yaşandı. Önüne geçmemiz mümkün değil. Ancak doğal afetin getirdiği sorunları çözmemiz gerekir. Dutpınarı ve Kaşlıca köylerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Dutpınarı köyünde çatılar uçmuş, evlerde hasar var. Enkaz altından bir vatandaş sağ çıkmış. İl Afet Müdürlüğü hasar tespitine başladı. Maddi hasar bertaraf edilebilecek hal edilecek şeyler. Keşke 6 kişiyi kayıp etmemiş olsaydık. Acımız büyük" dedi.

Olay yerinde hasar tespit çalışmaları devam ederken İl Afet Müdürü İhsan Görgöze de yaptığı açıklamada bazı köylerdeki evlerin çatılarının uçtuğunu söyledi. Görgöze, "Dün akşam madene 15 kilometre kala özel bir şantiyede hortum meydana geldi. Meydana gelen hortumda 6 vatandaşımız vefat etti. 6 vatandaşımız yaralandı. Maden'e bağlı Dutpınarı köyünde 34 konutun çatıları uçtu. Kaşlıca köyünde 25 adet konutun çatıları uçmuş arkadaşlarımız hasar tespit çalışmalarına başladı. Acil yardımla ilgili ihtiyaçlar talep edilecektir" diye konuştu.

Şantiyede yaşanan hortum olayına tanıklık edip olaydan yara almadan kurtulan Cem Şahin adlı işçi ise, "Saat 18.15 sıralarında çok büyük bir gürültü geldi karşı tepeden. Hortumun boyu 40 ile 50 metre arasındaydı. Daha sonra 100 metreye ulaşınca buradaki konteynır 100 metre ilerideki kayalara çarptı. Römork da 200 metre sürüklendi. Büyük bir felaket yaşadık" ifadelerini kullandı.

Yaşanan felaket sonrası enkaz kaldırma çalışmaları başladı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sermin Balık Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title