Haberler

Elazığ'da Kutlu Doğum Haftası

Güncelleme:

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri İzzetpaşa Camiinde öğle namazının ardından düzenlenen Kur-an tilaveti ile başladı.

Elazığ İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası'nın açılışı İzzetpaşa Cami'inde öğle namazının ardından düzenlenen Kur-an tilaveti ile başladı. Kur-an tilaveti öncesi bir açıklama yapan İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR, İstanbul'dan gelen İmam Hatipleri tanıttı.

Müftü GÜNGÖR'ün konuşmasının ardından İstanbul Kılıç Ali Paşa Cami İmam Hatibi Selman OKUMUŞ ile Zeytinburnu Merkez Efendi Cami İmam Hatibi Celalettin ŞENSOY tarafından Kur-an okundu.

Kutlu doğum etkinlikleri Kur-an tilavetinin ardından eski hükümet konağı binasında açılan kutsal emanetler sergisi ile devam etti. İl Müftülüğü ve Balakgazi Vakfı'nın birlikte organize ettiği serginin açılışına Elazığ Valisi Muammer EROL, İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR ve çok sayıda vatandaş katıldı

Kutsal Emanetler sergisi okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin Hz. Muhammed'i tanımak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından sergi açılışına gelen misafirlere gül şerbeti ikram edildi.

Gül şerbeti ikramının ardından sergininin açılışı Vali Muammer EROL, İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR ve Balakgazi Vakfı yöneticileri tarafından yapıldı.

Açılışın yapılmasının ardından misafirler sergilenen kutsal emanetleri büyük bir ilgi ile inceledi.

Sergi sonrası mikrofonlarımıza duygularını anlatan vatandaşlar bu tür sergilerin sıklıkla yapılmasını istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeytinburnu İstanbul Elazığ Müftü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title