Haberler

İmam hatip öğrencileri ezanı en güzel okumak için yarıştı

Güncelleme:

Elazığ'da imam hatip ortaokulları arası "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Elazığ'da imam hatip ortaokulları arası "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün desteğiyle Seyda Molla Bahri İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen yarışmada, kentteki 14 okuldan finale kalan öğrenciler, en güzel ezanı okumak için çaba gösterdi.

Yarışmada Seyda Molla Bahri İmam Hatip Ortaokulundan Tahir Özgünoğlu birinciliği, Karakoçan TOBB Anadolu İHL ortaöğrenim kısmından Bedirhan Düzgün ikinciliği, Elazığ Anadolu İHL orta kısmından Burak Oruç da üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Programda ayrıca ortaokul öğrencilerinden oluşan koro ilahiler seslendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, son peygamber Hazreti Muhammed'in ilk ezan okunacağı zaman bu görevi sesi güzel olan Bilal-i Habeşi'ye verdiğini hatırlattı.

Bu bakımdan ezanı güzel okumanın çok kıymetli olduğunu ifade eden Gürtürk şöyle konuştu:

"Doğudan batıya doğru gece gündüz bu seda devamlı yükselmekte ve devamlı okunmakta. Özellikle okuduğumuz ezanın ne anlama geldiğini mutlaka bilmemiz gerekiyor ki ne için çağrı yaptığımızı bilelim. Ezan, Allah'ın büyüklüğünü vurguluyor, bizi ibadete çağırıyor ve bizi birlikte cem olmaya çağırıyor. Asırlardır devam eden bu çağrının ilelebet susmayacağını ve devam edeceğini biliyoruz. Burada önemli olan ezanı okumak ve duyurmak. Yarışmada mutlaka birinci, ikinci ve üçüncü seçilecek ama önemli olan derecelerden ziyade ezanı daha güzel ve farklı makamlarda okumak."

Seyda Molla Bahri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kenan Esen ise tüm öğrencilerin birbirinden güzel ezan okuduğunu belirterek yarışmanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title