Haberler

Elazığ - 2//Güler Zere Elazığ´Da Toprağa Verildi

Hükümlü ve Kanser Hastalığı Nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarafından Geçen Yılın Kasım Ayında Affedilip Serbest Kaldıktan Sonra Sonra Önceki Gün İstanbul'da Yaşamını Kaybeden Güler Zere, Vasiyeti Üzerine Bugün Elazığ'da Toprağa Verildi.

HÜKÜMLÜ ve kanser hastalığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından geçen yılın Kasım ayında affedilip serbest kaldıktan sonra sonra önceki gün İstanbul'da yaşamını kaybeden Güler Zere, vasiyeti üzerine bugün Elazığ'da toprağa verildi.

Annesinin yaşadığı Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evi önünde toplanan Halkın Cephesi'ne bağlı 250 kişilik kalabalık, Güler Zere için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Kadınların beyaz tülbent taktığı ve dava arkadaşlarının kızıl bayraklar taşıdığı ceneze töreninde, "Annelerin öfkesi katilleri boğacak", "Katil devlet hesap verecek"," Mahir, Hüseyin, Ulaş, kurtuluşa kadar savaş", "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Güler Zere'nin ölümünden devlet sorumludur, Güler Zere ölümsüzdür", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. , Zere'nin arkadaşları, cenazesini koydukları tabutla kortej eşliğinde Hastane Caddesi'ne kadar yürüdü.

Polisin müdahale etmediği cenaze korteji, Elazığ Gülmez Mezarlığı'na kadar olaysız bir şekilde geldi. Gülmez Mezarlığı'nda toprağa verilen Güler Zere'nin cena töreninden basın mensuplarının sınırlı görüntü ve fotoğraf çekimine izin verildi. Zere'nin cenazesini toprağa veren dava arkadaşları daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title