Haberler

Eğirdir Gölü'ne 1 milyon adet sazan yavrusu bırakıldı

Güncelleme:

Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Eğirdir Gölü'ne 1 milyon 23 bin adet sazan yavrusu bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde Türkiye'nin 4'ncü büyük gölü ve içme suyu rezervi bakımından 2'nci büyük gölü olan Eğirdir Gölü'ne Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsüne ait havuzlarda üretilen 1 milyon 23 bin adet yavru sazan bırakıldı. 5-10 santim uzunluğunda olan balıkların ayrıca Eğirdir Akdoğan, Eğirdir Sorkuncak, Yalvaç ve Isparta merkez ilçe Büyükgökçeli Kavaklı göletlerine salınacağı öğrenildi.

Eğirdir Gölü'ne 1 milyon adet sazan yavrusu bırakıldı

ISPARTA Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Eğirdir Gölü'ne 1 milyon 23 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde Türkiye'nin 4'ncü büyük gölü ve içme suyu rezervi bakımından 2'nci büyük gölü olan Eğirdir Gölü'ne Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsüne ait havuzlarda üretilen 1 milyon 23 bin adet yavru sazan bırakıldı. 5-10 santim uzunluğunda olan balıkların ayrıca Eğirdir Akdoğan, Eğirdir Sorkuncak, Yalvaç ve Isparta merkez ilçe Büyükgökçeli Kavaklı göletlerine salınacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığı Isparta Merkez Büyükgökçeli Balıkçılık Türkiye Eğirdir Eğirdir Isparta Akdeniz Yalvaç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title