Haberler

Efendiler Efendisini Anma - Naat Gecesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Etkinlikten görüntüler- TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün konuşması Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) "Efendiler Efendisini Anma - Naat Gecesi" etkinliği düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Etkinlikten görüntüler- TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün konuşması Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) "Efendiler Efendisini Anma - Naat Gecesi" etkinliği düzenlendi. TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, TÜ Rumeli Gençlik Topluluğu'nca devlet konservatuvarında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, TÜ'de anlamlı etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Geceyi düzenleyenlere teşekkür eden Yörük, "Bugün alemlere rahmet olan Peygamber efendimizin doğumunu, Peygamberliğini, dünyaya gelişini, var oluşunu, bizi aydınlatışını, ışığını saçışını, dünyaya barışı sunuşunu andığımız önemli günlerden biri" dedi. Yörük, insanların her nefes alışında bilerek ya da bilmeyerek yaratıcıyı andığını aktararak, şunları kaydetti: "Biz Peygamber efendimize şöyle seslenebiliriz: 'Ey yüzü suyu hürmetine dünyalar yaratılan, ey Yaradan'ın en sevgilisi, ey ilk yaratılıp son gönderilen, ey bütün övgülere layık olan, merhameti çağları kuşatan, mesajı, muştusu insanlığı dirilten, güzel ahlakıyla her şeyi bütünleyen, Medine'den medeniyeti bürüten, adın anıldı gönüllerde, mevlitlerde, Balkanlar'da, Rumeli'de ve üniversitemizde. Adın en güzel yazıldı hatlarda, hayatın süslendi minyatürlerde. Darül Hadis, Selimiye inşa edildi işaretinle. Şereftir ayağının tozu olabilsek, duamız ötede gölgende bir an beraber bulunabilsek.' Bu geceyi Peygamberimizi anarak, onun dünyaya getirdiği kutlu mesajı gönüllerimizde yaşatarak ve dünyamızda da yaşaması için dua ederek geçirelim."Etkinlikte, TÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu ve Rumeli Gençlik Topluluğu Başkanı Mehmet Zahid Tabanca da birer konuşma yaptı. Ney dinletisi sunulan etkinlikte, üniversite öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve naatlar okundu.Etkinliğe, kurum müdürleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Yener Yörük Rumeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title