Haberler

Edremit Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri Dağıtıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bu yıl ilk kez verilen "Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri" Kazdağları ve bölgenin yöresel değerleri ana kriter olarak değerlendirilerek verilen karar sonucunda, sahiplerini buldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bu yıl ilk kez verilen "Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri" Kazdağları ve bölgenin yöresel değerleri ana kriter olarak değerlendirilerek verilen karar sonucunda, sahiplerini buldu. Siyasetçilerden sanatçılara, gazetecilerden iş dünyasına kadar renkli simaların katıldığı ödül töreninde Kazdağları'na sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

İstanbul Etiler'deki evinde 27 Eylül 2013'te kalp krizinden, 77 yaşında yaşamını yitiren sineme ve tiyatro uyuncusu, yönetmen ve yapımcı Tuncel Kurtiz anısına Edremit Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez "Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri" düzenlendi. Edremit'in kırsal Çamlıbel Mahallesi'nde uzun yıllar yaşayan tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in anısına ödül verilirken, jüride Dr. Deniz Akpınar, Uzman Psikolog Beril Pabuçcuer, siyasi danışman Mehtap Coşkun Çağlar, uzman psikolog Burcu Aksungur, Cemal Eyüpoğlu ve mühendis Erdem Aslanoğlu yer aldı. Kazdağları ve bölge değerlerini iyi bilen, Tuncel Kurtiz'i tanıyan jüri üyeleri, değerlendirme öncesinde ödül verilecek 23 kategori belirledi. Jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından ödüller sahiplerini buldu. Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüller sahiplerine dağıtıldı.

"KAZDAĞLARI'NA SAHİP ÇIKALIM"

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, etkinliği düzenlemelerinde iki önemli nokta olduğunu vurgulayıp, "Bunlardan biri dünya sanatının değerli ismi Tuncel Kurtiz, diğeri de dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarından bir tanesi olan Kazdağları. Tuncel Kurtiz'i hiçbir zaman unutmayacağız. Değerlerine sahip çıkacağız. Kazdağları'nı korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ama sistem o hale geldi ki Kazdağları'na sadece Edremit içinde 6 baraj yapılacak. Burada ödül alan almayan ama kalbi bizimle çarpan tüm dostlarımızdan, bütün doğaseverleri Kazdağları'na sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi. Tuncel Kurtiz'in hatıraları ve ölümünden önce Sarıkız etkinliklerinde gerçekleştirdiği sahne şovunun yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından, ödül törenine geçildi. Geleneksel hale getirilmesi kararlaştırılan Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri'nin dağıtıldığı geceye, gazeteci Yalçın Bayer ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu arasında geçen sohbet renk kattı. Berberoğlu, Bayer'e ödülünü verirken, bunun kendisi için çok önemli olduğunu belirtip, eski günlerden bazı anılarını anlattı. Kendisine torpil yapılıp, Bayer'e ödülünü vermek istemesinin kabul edildiğini belirten Berberoğlu, "Aslında Bayer'in ödülünü benim vermem öngörülmüyordu. 'Eğer bunu atlarsam hayatım boyunca kendimi affetmem' dedim ve beni kayırdılar. Yalçın Bayer, benim gibi yüzlerce yeteneksiz, bir işe yaramayan adamı gazeteci yaptı. Bunun bilinmesini isterim" diyerek elini öpmek istedi. Ancak, Bayer elini öptürtmeyip, Berberoğlu'nu kucaklayıp, ödülünü aldı. Hakan Aygün de ödülünü Yalçın Bayer'e atfetti.

"BU ÖDÜLÜ EMANET OLARAK ALIYORUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da ödülünü alırken, "Memleket bu durumdayken acaba bir siyasetçi olarak bu ödülü almayı hakkediyor muyum? Zira bugünlerde bir siyasetçiye düşen görev ve sorumluluğun ne kadar da fazla olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim. O yüzden ben bu ödülü emanet olarak alıyorum. Zira bizler, siyaseti yaşam felsefesi olarak görenler, aslında siyaseti biraz farklı tanımlarız. Siyasetçi başkasının acısını, kendi yüreğinde hissedebilendir. Siyasetçi evrensel değerlerini hedef olarak tuttuğu yerden sadece kendisini değil, bütün herkesi götürmeyi amaç edinendir" dedi.

ÖDÜL ALANLAR

Kazdağları Doğal Yaşam Onur Ödülü'nü CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yılın Çıkış Yapan Erkek Siyasetçisi Ödülü'nü CHP TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Yılın Çıkış Yapan Kadın Siyasetçisi Ödülü'nü CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Yılın Çıkış Yapan Milletvekili Ödülü'nü CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Yılın En Çevreci İl Belediye Başkanı Ödülü'nü CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yılın En Çevreci İlçe Belediye Başkanı Ödülü'nü CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Yılın En Çevreci Belde Belediye Başkanı Ödülü'nü CHP'li Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, "Yılın En İyi Köşe Yazarı Ödülü'nü Yalçın Bayer (Hürriyet Gazetesi), Yılın En İyi Gazetecisi Ödülü'nü Can Dündar, Yılın En İyi Spor Muhabiri Ödülü'nü İsmail Er, Yılın En Çevreci TV Programcısı Ödülü'nü Cem Seymen, Yılın Yaşam Boyu Gazeteci Onur Ödülü'nü Uğur Dündar, Yılın Annesi Ödülü'nü Dilek Dündar, Yılın Çıkış Yapan En İyi Rock Sanatçısı Ödülü'nü Umut Kuzey, Yılın En İyi Taraftar Grubu Ödülü'nü Çarşı Grubu, Yılın En Sosyal İnsanı Ödülü'nü Sanica Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu, Yılın Unutulmayan TV Programcısı Ödülü'nü merhum Erdal İrfan (Halk TV), Yılın En Özgür Kanalı Ödülü'nü Halk TV, Yılın En İyi Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü'nü Çocuk Hakları Platformu, Yılın En Anlamlı Kitabı Ödülü'nü 10 Amzon-Yüksek Doz Yaşam, Yılın En Cesur Gazetesi Ödülü'nü Sözcü Gazetesi, Yılın Yaşam Boyu Siyaset Onur Ödülü'nü Altan Öymen, Jüri Özel Ödülü'nü ise Galatasaraylı futbolcu Olcan Adın aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enis Berberoğlu Tuncel Kurtiz Yalçın Bayer İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title