Haberler

Edirne Serhad Gazetesi Yayın Hayatına Başladı

Edirne Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan Edirne Serhad Gazetesi'nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla kutlama töreni gerçekleştirildi.

Edirne Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan Edirne Serhad Gazetesi'nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla kutlama töreni gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, dernekte yaptığı konuşmada, Edirne'deki iş adamlarının kente önemli yatırımlar yapması gerektiğini söyledi.

Edirne'nin geliştiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Edirne 4-5 yıl içerisinde İstanbul'a hızlı trenle bağlandığı zaman kesinlikle çok daha önemli işler başaracak. Eğer altyapımızı iyi geliştirebilirsek eğer yatırımlarımızı gelecek insanların ihtiyaçlarına göre iyi planlayabilirsek, turizm anlamında çok daha ileri bir düzeyde olunacak. İnsanlarımızın gelir düzeyinin daha da artacağını düşünüyorum. Edirne dünyada eşi benzeri olmayan kültür ve tarih mirasına sahip. Bu miras bugüne kadar önemli bir şekilde korunmuş. Ciddi restorasyonlarla belirli mesafeler katedilmiş inşallah bundan sonraki amacımız bu tür çalışmaları daha hızlı yapmaktır.

Temmuz ayı içerisinde turizm çalışmaları yapmayı düşünüyorduk ancak maalesef hain darbe girişiminden sonra o çalışmalarımıza ara vermiştik. Çünkü daha önemli daha ciddi meselelerimiz vardı. İnşallah gelecek haftalarda turizm çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde hareket edersek ben inanıyorum ki kesinlikle Edirne hak ettiği yeri çok kısa zamanda bulacaktır. Basının da bu konuda faaliyete geçmesi önemli bir konu."

Derneğin başkanı Selahattin Pınar da Özdemir'e teşekkür etti. Gazetenin üç ayda bir yayımlanacağını ifade eden Pınar, içeriğin tarih, kültür ve sanat konularında olacağını kaydetti.

Pınar, Özdemir'e kent tarihinin yazılı olduğunu bir tablo hediye etti.

Konuşmaların ardından pasta kesilirken, kutlamaya katılanlara gazetenin ilk sayısı dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Pınar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title