Haberler

Popülasyonu artan "dantel böceği"ne karşı ilaçlama çalışması başlatıldı

Güncelleme:

Edirne'de son günlerde sık görülmeye başlanan dantel böceğine karşı kentin birçok noktasında ilaçlama yapılıyor.

Edirne'de son günlerde sık görülmeye başlanan dantel böceğine karşı kentin birçok noktasında ilaçlama yapılıyor.

Özellikle yeşil alanlar başta olmak üzere, popülasyonunda artış yaşanan bölgelerde dantel böceğine karşı belediye ekipleri ilaçlama çalışması başlattı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dantel böceğindeki artışın iklim değişikliğiyle ilgili olduğunu söyledi.

Sıcak hava ve yaz yağışlarının yetersiz olmasına bağlı olarak böcek popülasyonunun da arttığını dile getiren Tanrıkulu, "Dantel böceği özellikle kışların çok sıcak geçtiği ve nisan yağmurlarının haziran ve temmuza kaydığı zamanlarda iklimin ısınması ile ne yazık ki ortaya çıkıyor. Aslında normalde de var. Fakat böyle özellikle sıcak havaların çok artması, kışın da yeterli soğuk olmaması neticesinde ve nisan yağmurlarının, yaz yağmurlarının gecikmesi neticesinde yerleşim alanlarında popülasyonu çok artıyor." diye konuştu.

Tanrıkulu, bu böceğin 2 yıldır Türkiye'nin pek çok ilinde olduğu gibi Edirne'de de ciddi popülasyona ulaştığını, insan sağlığına herhangi bir zararının olmadığını ancak yoğun şekilde ortaya çıkmasıyla doğal olarak tedirginlik yarattığını ifade etti.

Trakya Üniversitesindeki uzmanlardan görüş aldıklarını belirten Tanrıkulu, belediye olarak sabah erken saatlerde ağaçlık ve yeşil alanlarda ilaçlamaya başladıklarını, vatandaşların bir süre bu alanlardan uzak durması gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hava yağmurlu mu? 2-5 Mayıs hava yağmurlu mu? Bu hafta yağmur yağacak mı? FED FAİZ KARARI 2024 | Mayıs FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne oldu? 2 Mayıs hangi burç? 2 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Mayıs tarihi hangi burç olur? BU AKŞAM HANGİ DİZİLER VAR? 2 Mayıs TV yayın akışı! Bugün hangi diziler yayınlanıyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 2 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Survivor Yasin elendi mi? Dün akşam Survivor'a kim veda etti? Survivor eleme adayları kim oldu? 2 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Mayıs Survivor elenen isim! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title