Haberler

Edirne'de Nehirlerin Debisinde Artış Devam Ediyor

Edirne'deki nehir taşkınları- Bulgaristan'ın Kırcaali Barajı'ndan kontrollü olarak su salınması nedeniyle taşan nehirler üzerindeki köprülerden küçük araçların geçişine bugün de izin verilmiyor Edirne'deki Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki artış devam ediyor.

Edirne'deki nehir taşkınları- Bulgaristan'ın Kırcaali Barajı'ndan kontrollü olarak su salınması nedeniyle taşan nehirler üzerindeki köprülerden küçük araçların geçişine bugün de izin verilmiyor Edirne'deki Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki artış devam ediyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bulgaristan'ın Kırcaali Barajı'ndan kontrollü olarak su bırakılması ve komşu ülkedeki yağışlar nedeniyle yükselen debiler, kentte yaşamı olumsuz etkiliyor.Nehirlerin yer yer taşması sonucu tarihi Sarayiçi, Edirne Sarayı kalıntıları, Adalet Kasrı, Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı, Tavuk ve Kent ormanları ile Balkan Şehitliği hala su altında bulunuyor. Nehir sularının kısmen üzerinden akması nedeniyle geçen hafta trafiğe kapatılan Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprüleriyle Karaağaç Mahallesi'ne alternatif ulaşımın sağlandığı Süvari Köprüsü'nden ulaşım henüz sağlanamıyor.Köprü girişinde su birikmesi nedeniyle İl Kriz Masası kararıyla kapatılan Tunca ve Meriç köprülerinden de askeri ve yüksek araçların geçişine izin veriliyor.Meriç Nehri'nin debisi bin 500 metreküp/saniye, Tunca Nehri'nin ise 311 metreküp/saniye seviyelerinde ölçüldü.Bu arada, Karaağaç Mahallesi'nde oturan bir diyaliz hastası, paletli ambulansla Edirne Devlet Hastanesine götürüldü.AFAD ekipleri de Sarayiçi ve Suvari Köprüsü mevkisinde mahsur kalan sokak hayvanlarına botla ulaşarak yiyecek verdi.Karaağaç Mahallesi'ndeki 3 okulda yarın da eğitime ara verildi. .

Kaynak: AA / Güncel

Kırcaali Barajı Bulgaristan Meriç Politika Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bakmadan Geçme

TÜRKİYE- BREZİLYA MAÇ ÖZETİ #127952 Türkiye- Brezilya maçı kaç kaç bitti? Eylem Tok ve oğlu nerede yakalandı? Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? Sırbistan-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Sırbistan-İngiltere maçı şifresiz mi? Kurban eti yıkanır mı, kırmızı et yıkanır mı? Kurban kesildikten sonra et yıkanır mı? Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede?
Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

title