Haberler

Edebiyat ve modern zamanlar

İncirli Kültür Sohbetleri'nin konuğu olan yazar Tarık Tufan, İncirli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Hayat Memat ve Edebiyat' temalı söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

İncirli Kültür Sohbetleri'nin konuğu olan yazar Tarık Tufan, İncirli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Hayat Memat ve Edebiyat' temalı söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

'İncirli Kültür Sohbetleri'ne bu ay Yazar ve Senarist Tarık Tufan konuk oldu. Edebiyata ve modern zamanlara değinen Tufan, "Özellikle son dönemlerde edebiyat dediğimizde bir ticari boyutunun olduğu görülüyor. Piyasa dediğimiz şey de herşeyi kendi içinde dönüştürebilme niteliğine sahip. Dolayısıyla çabuk tüketilen, çok arzulanan, hemen satın alınmak istenen eserlerin üretilmesini zorunlu kılıyor" dedi.

Keyifli bir sohbet havasında geçen söyleşide Tufan, "Modern zamanlarda insanların kendisiyle ve kendi dışında varlıklarla kurduğu ilişkinin temel özelliği bu dünyanın bir gösteri alanıdır. Dolayısıyla esas olan alkış almaktır, iyi performanslar sergilemektir, aslında yaptıklarını –mış gibi yapmak yeterli olur, gerçek olması gerekmez. Böylelikle kitaplar okunmuş gibi, iyi müzikler dinleniyormuş gibi, filmler izleniyormuş gibi sürüp gidiyor. Maalesef bir süre sonra hayatın asli unsurları da böyle olmaya başlıyor. Sevgiyi ifade etme biçiminin de artık sosyal medyaya hapsolduğu günümüzde, yardım etmek sadece bir paylaşım yapmaktan, sevgiyi dile getirmek ve değer verdiğini belli etmek de sadece paylaşımları beğenmekle kalıyor" diye konuştu.

Tufan, iyiliğin gösterinin bir parçası olduğunu söylediği konuşmasında, "Modern hayat, hayatın asli unsurlarını bir temsile dönüştürüyor sadece. Dolayısıyla siz hakikatle ilişki kurmak yerine gösteriyi büyük tutmak ile yetinirsiniz, imaj düzgün olsun istersiniz, ne olduğunuz önemli değil nasıl göründüğün önemli oluyor modern zamanlarda…" dedi.

Meraklılarına kitap tavsiyelerinde de bulunan Tufan, söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander ve Sosyal İşler Şube Müdürü İbrahim Karaman, Tufan'a teşekkür ederek BUSMEK kursiyerlerinin ürettiği el emeği Yeşil Türbe çinisi hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tarık Tufan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title