Haberler

Ecdc Uzmanı: Avrupa Yeni Bir Kovid-19 Girdabına Kapıldı

Güncelleme:

STOCKHOLM, 21 Temmuz (Xinhua) -- Stockholm merkezli Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, yeni enfeksiyonların sayısının 6 hafta içinde 3 katına çıkmasıyla Avrupa'nın yeni bir Kovid-19 dalgasının girdabına kapıldığı belirtildi.

STOCKHOLM, 21 Temmuz (Xinhua) -- Stockholm merkezli Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, yeni enfeksiyonların sayısının 6 hafta içinde 3 katına çıkmasıyla Avrupa'nın yeni bir Kovid-19 dalgasının girdabına kapıldığı belirtildi. Üst düzey bir ECDC uzmanı olan Agoritsa Baka, İsveç Televizyonuna verdiği demeçte, Kovid-19 dalgasının esas olarak Avrupa'daki toplam enfeksiyonların halen yüzde 80'ini oluşturan Omicron alt değişkenleri BA.4 ve BA.5 tarafından yönlendirildiğini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Salı günü yapılan bir basın açıklamasında da, geçen hafta Avrupa bölgesinde 3 milyona yakın yeni Kovid-19 vakasının bildirildiği ve bu rakamın küresel olarak tüm yeni vakaların yaklaşık yarısını oluşturduğu belirtildi.

Avrupa'da hastaneye yatışların son haftalarda ikiye katlandığı bildirildi. DSÖ istatistiklerine atıfta bulunan İsveç Televizyonu, her hafta yaklaşık 3.000 Avrupalının Kovid-19'dan öldüğünü açıkladı. Televizyon, İsveç'teki durumun istikrarlı olduğunu, ancak Avrupa'daki diğer bazı ülkelerde son haftalarda ölü sayısının arttığını belirtti. Baka, bu durum üzerine ECDC'nin "toplu taşımada maskenin zorunlu tutulması ve büyük toplantılarda kısıtlamaya gidilmesi gibi" pandemi önlemlerinin yeniden gerekli olabileceği sonucuna ulaştığını söyledi. Yeni bir alt değişken olan BA.2.75'in enfeksiyon sayısını daha da artırabileceğine dair endişeler de var. Bu alt değişken, Hindistan'da hızla yayıldıktan sonra İngiltere, Almanya, Hollanda ve Danimarka dahil olmak üzere 15 ülkede daha ortaya çıktı. Baka, bunun mevcut alt değişkenlerden daha tehlikeli olup olmadığını söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi. Baka, İsveç Televizyonu'na verdiği demeçte "Şu anda bir şey söylemek için yeterli bilgiye sahip değiliz. Ancak hastalığın bulaşmasını yakından takip ediyoruz ve yayıldığı ülkelerden daha fazla veri bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Dünya Sağlık Örgütü Stockholm İsveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title