Haberler

Dünyanın Karikatürleri Bodrum'da Buluşuyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 32'ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması seçici kurulu 15 Haziran'da Bodrum Işıl Club'da toplanacak.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 32'ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması seçici kurulu 15 Haziran'da Bodrum Işıl Club'da toplanacak. Seçici kurul 46 ülkeden 205 sanatçının 237 karikatürünü değerlendirecek.

32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın uluslararası seçici kurulu, Bodrum Işıl Club'da 15 Haziran Pazartesi günü saat 10.30'da toplanacak. Serbest konulu yarışmaya 66 ülkeden 787 sanatçı 2 bin 289 karikatür ile katıldı. Önseçici kurul, 46 ülkeden 205 sanatçının 237 karikatürünü uluslararası seçici kurula sunulmaya değer gördü. Başladığı tarihten bugüne kadar, ülkemizde ve dünyada karikatürün otoritesi sayılan sanatçıların jüri üyesi olarak görev yaptığı, bugüne kadar 80 bin civarında karikatürün gönderildiği bu yılki yarışmanın seçici kurul üyeleri Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Bayram Hajizadeh, Michael Kountouris, Piyale Madra, Godfrey Mwampembwa, Tan Oral, Yuko Shimizu ve Jen Sorensen'den oluştu.

KARİKATÜRİSTLER GÖÇ SORUNUNU ÖN PLANA ÇIKARDI

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Uluslararası karikatür dünyasında çok seçkin bir yere sahip yarışmamıza eserleri ile katılan karikatüristler bu yıl da dünyanın en büyük sorunlarının başında gelen ülkeler arası göçü ön plana çıkartarak bir ayna görevi üstlendi. Özellikle Akdeniz'de yaşanan göçmen faciaları, umut yolculukları ve insanlığın dramının çizgilere yansıdığını gördük. Heyecanlı ve seçimi oldukça zor bir yarışma olacak" dedi.

ÇOCUKLAR USTA KARİKATÜRİSTLERLE BULUŞACAK

Yarışmanın Bodrum'da yapılacak jüri toplantısının ardından 16 Haziran tarihinde Milta Marina A.Ş. Marina Çarşı Palmiye Meydanı'nda dünyaca ünlü karikatüristler çocuklarla atölye çalışması yapacak. Yarışmada ödül kazanan karikatürler 17 Haziran - 27 Haziran 2015 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Yarışmada birincilik ödülü kazanan sanatçıya 8 bin ABD doları, ikincilik ödülü kazanan sanatçıya 5 bin ABD Doları, üçüncülük ödülü kazanan sanatçıya 3 bin 500 ABD Doları verilecek. Başarı ödülü kazanan 12 sanatçı ise 500'er ABD doları alacak. Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları İstanbul'da düzenlenecek törenle verilecek.

LAR - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Akyol Aydın Doğan Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title