Haberler

Dünyada Markalaşma Yolundaki Türk Şirketlerine Bilişim Desteği

Dünyada Markalaşma Yolundaki Türk Şirketlerine Bilişim Desteği kapsamında akrediteler yapıldı.

Dünyada Markalaşma Yolundaki Türk Şirketlerine Bilişim Desteği kapsamında akrediteler yapıldı. Adesso Turquality Destek Programında akredite oldu

Bilişim sektörünün önde gelen teknoloji şirketlerinden Adesso Grubu, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM) yürüttüğü dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY Destek Programı'nda, Bilişim Danışmanlığı alanında Eylül 2014'de 1. Gruptan akredite oldu.

TURQUALITY, Tükiye'de rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlayarak uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri için oluşturulmuş devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı. Söz konusu markalar aracılığıyla olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amaçlanıyor.

Destek Programı kapsamında olan firmaların, uluslararası pazarlarda rekabet avantajını arttırıcı alanlarda DTM tarafından "akredite edilmiş danışmanlık firmalarından" satın alacakları hizmetlerin giderleri yüzde 50 oranında desteklenmekte, böylelikle firmanın uluslararası markalaşma sürecine katkı sağlıyor. Adesso, 1. Gruptan akredite olarak, yıllık tutar limiti bulunmaksızın danışmanlık hizmeti projelerini ve yıllık tutar limiti bulunmaksızın ürünlerine ait lisans teminini TURQUALITY destek kapsamında olan firmalara sunmaya başladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dış Ticaret Müsteşarlığı Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title