Haberler

Dünya'nın En Fazla Kazanan Oyuncuları

Dha DIŞ HABER –

Forbes listesine göre, 2015 yılının Dünyada en fazla kazanan oyuncusu 80 milyon Dolar ile Robert Downey oldu.

1- Robert Downey Jr.

50 yaşındaki Robert Downey Jr., 2015'in en çok izlenen filmler listesinde dokuzuncu sırayı alan "Avengers: Age of Ultron" filminden aldığı 80 milyon dolarlık ücretle liste başı oldu. Robert Downey Jr.'in ekrana ilk kez çıkışı beş yaşında, babasının yönettiği Pound filmi ile olmuştur. 1992 yılında oynadığı Chaplin filmindeki "Charlie Chaplin" rolü ile en iyi aktör dalında akademi ödülüne aday gösterilmiştir.

2- Jackie Chan

61 yaşındaki Çinli aksiyon filmleri yıldızının son filmi "Dragon Blade" Çin'de 120 milyon ciro yaptı. Böylece, sanatçı yıllık 50 milyon dolar gelire ulaştı. Jackie Chan, sinemalar zinciri ve Segway elektronik bisikletlerinin satış haklarına da sahip.

3- Vin Diesel

Başarılı "Fast and the Furios" dizisiyle 3. Sıraya yükselen 48 yaşındaki Vin Diesel, 2015 yılında 47 milyon dolarlık kazancın sahibi oldu. Amerikalı sanatçı Riddick ve Triple X filmleriyle de tanınıyor.

4- Bradley Cooper

Amerikalı oyuncu ve rejisör Bradley Cooper son olarak "American Sniper" filmiyle gündeme oturmuştu. Oscar ödülüne aday gösterilen 40 yaşındaki sanatçı Forbes'e göre 41,5 milyon dolarlık geliriyle 4. sırada yer aldı.

5- Adam Sandler

2015'de 41 milyon dolar kazanan Adam Sandler Forbes sıralamasında beşinci sırayı aldı. 48 yaşındaki Amerikalı komedyen ve müzisyen İnternet film kanalı Netflix'le dört film için yaptığı özel anlaşma ile en çok kazanan oyuncular listesine girmeyi başardı.

6- Tom Cruise

Tom Cruise 40 milyon dolarlık geliri ile altıncı sırada yer aldı. 3 Temmuz 1962'de dünyaya gelen yakışıklı oyuncu 3 kez Altın Küre'yi kazanmış ve 3 kez de Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Top Gun ve Görevimiz Tehlike serisi başarılı aktörün öne çıkan filmleri arasındadır.

Listede Hindistan'dan Bollywood yıldızları Amitabh Bachchan yedinci, Salman Khan sekizinci ve Akshay Kumar dokuzuncu sırada yer aldı. Mark Wahlberg ise onuncu sırada kaldı.

Ekonomik dergisi Forbes'in hazırladığı listenin Pazar araştırma enstitüsü "Nielsen"'in ve iki film internet sayfasının verilerine, ajansların, menejerlerin, avukatlarının ve oyuncuları kendilerine yöneltilen sorulardan derlenerek hazırlandığı belirtildi. - Göre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

robert downey jr jackie chan Forbes dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title