Haberler

Dünya Gümrük Günü Kutlandı

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Meşelipark Sosyal Tesisleri'ndeki Cemil Usta Restoran'da düzenlenen programa, Bursa Vali yardımcıları Ergun Güngör ve İbrahim Avcı, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Orhan Kattaş, Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Genel Başkanı Ahmet Özenalp, Bursa Meteroloji Müdürü Mehmet Yergin'in yanı sıra gümrük teşkilatının yöneticileri, sanayiciler ve davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Orhan Kattaş, tüm davetlilerin Dünya Gümrük Günü'nü kutladı.

TIR PARKIMIZ ÖRNEK OLUYOR

Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz da, "Çok çalışmayı seven ama konuşmayı sevmeyen bir yapımız var. Sayın Ahmet Özenalp'in fikriyle biz bölgemizdeki TIR'ları nasıl bir araya toplayabiliriz dedik ve yapılan çalışmalar sonucunda Avrupa standartlarında, hatta Avrupa'nın her ülkesinde bile olmayan, ihracat gümrük sahasına da sahip bir TIR parkı yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimizin Dünya Gümrük Günü kutlu olsun" dedi. Durmaz ayrıca, tüm davetlileri Afrin şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken de, "Afrin'de kahramanca görev yapan Mehmetçiklerimize ve ülkemizi terör örgütüne karşı koruyan güvenlik güçleriyle polislerimize başarılar diliyorum" diyerek başladığı konuşmasında, Gümrük Günü vesilesi ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gümrük idarelerinin tarihsel devamlılığı göz önünde bulundurulduğunda öneminden ve her yıl kutlanan Gümrük Günü'nün bu yıl ki temasının "Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli İş Ortamı" olduğunu belirterek yapılan çalışmalar hakkında davetlileri bilgilendiren Eken, TIR Parkı projesinin Türkiye için öncü bir uygulama olduğunu söyledi ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

Konuşmaların ardından başarılı yöneticilere ve personele teşekkür plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Gümrük Günü Hüseyin Durmaz Uludağ Güncel Haberler

title