Haberler

Doğuştan Engelli Öğrencinin Teog Heyecanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ecra Kural'ın evden çıkışı ve elektrikli sandalye ile okula gidişi Malhun Hatun Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çetinkaya'nın, Kural'ı sınava gireceği salona götürmesi Ecra Kural'ın açıklaması Ecra Kural'ın babası Zafer Kural'ın konuşması Doğuştan engelli öğrencinin TEOG heyecanı Bilecik'te doğuştan yürüme engelli Ecra Kural (15), katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olup hedefindeki liseye yerleşmek istiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ecra Kural'ın evden çıkışı ve elektrikli sandalye ile okula gidişi

Malhun Hatun Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çetinkaya'nın, Kural'ı sınava gireceği salona götürmesi

Ecra Kural'ın açıklaması

Ecra Kural'ın babası Zafer Kural'ın konuşması

Doğuştan engelli öğrencinin TEOG heyecanı

Bilecik'te doğuştan yürüme engelli Ecra Kural (15), katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olup hedefindeki liseye yerleşmek istiyor.

Kentte bir fabrikada işçi olarak çalışan babası Zafer Kural tarafından Malhun Hatun Ortaokulu'nda sınava gireceği sınıfa kadar getirilen Ecra Kural, Okul Müdürü Hüseyin Çetinkaya tarafından karşılandı.

Daha sonra AA muhabirine açıklama yapan Kural, sınava iyi hazırlandığını ve başarılı olacağına inandığını anlatarak, "Şu an biraz heyecan var. Ayrıca biraz da korku var. Ama başarılı olacağım. Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okumak istiyorum. İnşallah Allah gönlümce verir." dedi.

Okul Müdürü Çetinkaya, Kural'ın başarılı bir öğrenci olduğunu ve istediği yeri kazanacağına inandığını söyledi.

Baba Zafer Kural da kızının doğuştan yürüme engelli olduğunu, buna rağmen okumayı çok istediğini belirterek, bunun için bir baba olarak gereken her türlü desteği vereceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Çetinkaya Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title