Haberler

Diyarbakır'ın En Yaşlı Ermenisi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Diyarbakır'ın en yaşlı Ermenisi Sarkis Eken, 86 yaşında hayata veda etti. Eken, 25 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyordu.

Diyarbakır'daki en yaşlı Ermeni olan Sarkis Eken, yoğun bakımda 25 gündür süren yaşam savaşını kaybetti.

MEMLEKETİ İÇİN BİNBİR ZORLUK ÇEKTİ

140 yıl önce yapılan sayıma göre 8 bin civarında Ermeni'nin yaşadığı Diyarbakır'da 1915 olaylarından sonra birçok Ermeni ya hayatını kaybetti ya da kenti terk etti. Ancak memleketleri Diyarbakır'da ölmek isteyen Ermeni çift Baydzar Alata ve 86 yaşındaki Sarkiz Eken, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen birbirlerine tutunarak Diyarbakır'da kaldı.

65 YIL SONRA RESMİ NİKAH YAPTILAR

1950 yılında papazı kandırarak dini nikah kıyan çiftten Baydzar Alata, 65 yıl boyunca eşinin kendisine resmi nikah yapmasını bekledi. Baydzar, bu hayaline 65 yıl sonra 2014 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı törenle ulaştı ancak nikahtan 2 ay sonra hayatını kaybederek, 65 yıllık yol arkadaşı Sarkiz Eken'i yalnız bıraktı.

KİLİSEDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORDU

Eşinin ölümünden sonra Sur ilçesindeki tarihi Meryem Ana Kilisesi'nin avlusundaki odada yalnız başına yaşam mücadelesi veren Sarkiz Eken ise, 25 gündür Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisindeki yaşam mücadelesini kaybederek sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

"SEVDİM VE HİÇ PİŞMAN OLMADIM"

Eken, 24 Nisan 2015'te verdiği son röportajında eşi Baydzar Alata'yı çok özlediğini söylemişti. Röportajında eşi ile sadece iki ay resmi nikahlı kalabildiklerini anlatan Eken, "65 yıl beraber yaşadık. Hayat arkadaşımdı. Çok değerli bir insandı. Herkese çok iyilik yaptı. İyiliksever ve gözü tok bir insandı. 65 sene beraber yaşadık, bir gün bile beni rahatsız etmedi. Sevdim ve hiç pişman olmadım. İnsan 65 yıl yaşadığı birini sevmez mi? Evlendikten sonra bir beden oluyor insan. Anasını babasını bırakıp kocasına sarılıyor. Ruhumuz bir gibi olmuştu. Gençler kıymet bilsin, birbirini sevsin. Hemen boşanıyorlar. Nasıl Adem kaburgasını çıkarıp Havva'ya verdiyse, evlenen herkes öyle bir beden oluyor. Bir beden gibi yaşamayı bilmek lazım. Hile ve hurdanın olmaması lazım. Dürüst yaşamaları lazım" demişti.

"ÇOCUK EKSİKLİĞİNİ YAŞIYORUM"

Bayzdar'a yeniden kavuşacağı günü beklediğini söyleyen Eken, "Şimdi belediyeden kadınlar sağ olsunlar haftada bir gelip temizliğimi yapıyorlar. Hem kendim yemek yapıyorum hem de komşular yemek getiriyorlar. Bir şekilde idare ediyorum. Çocuğumuz olmadı. Şimdilerde bunun eksikliğini yaşıyorum. Keşke olsaydı, belki bana bakarlardı" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarkis Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

muroMobil-IOS:

Yuh size be insanlik fukaralari hemen kürtlerle ermenileri bir ettiniz ölüye bile sayginiz yok 3.5milyonluk ermenistanda bile korkuyorsunuz yuh size

13
19
yanıtYanıtla
Gemicikten yazıyorumMobil-IOS:

Kürt Ermeni bölgede icice yasamışlar kanıtı bu haber. PKK'nın kimlerden oluştuğunu anlıyoruz.

24
7
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

ne mutlu ki biz kürtler hiç din dil ırk ayrımı yapmadık, insanı kendi özüyle sevdik. .

9
19
yanıtYanıtla
ÖzlemMobil-IOS:

Diyarbakırlıların hepsi ermeni işte bu isbatı

15
11
yanıtYanıtla
diyarbakir:

Diyarbakirin hepsi müslümandir iftira atmayin dinine namusuna sahip cikan bir sehirdir

yanıt8
yanıt8
ahmet:

diyarbakırın hepsi müslümanmı :D papazlar kiliseler neden var orada peki

yanıt8
yanıt0
YilmazMobil-IOS:

pkk la alakasi varsa gebersin

21
3
yanıtYanıtla
Bu ne lan ???Mobil-IOS:

Din önemli degil vatan haini olmasin yeter

18
3
yanıtYanıtla
etek düşmanıMobil-ANDROID:

sorun yok torunları hdpye oy vermeye devam ediyor

10
5
yanıtYanıtla
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:

hepsi ermeni. . . . . .

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title